30.03.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 17 secundeCarnea de curcan este o sursă importantă de proteine, are puține calorii și este indicată atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă numărul redus de calorii, carnea de curcan este bogată în vitamine și minerale necesare organismului. Din acest motiv am pregătit pentru tine o rețetă pe care o poți realiza cu ușurință într-o zi liniștită.
Ingrediente
- Cartofi dulci
- Piept de curcan
- Ulei de măsline
- Ulei de cocos
- Ghimbir
- Sare
- Piper
- Condimente italienești
Mod de preparare
- Cartofii dulci se spală bine, se așază pe o tavă și se introduc la copt în cuptor preț de 20-30 minute, până devin moi.
- Cât se fac cartofii, se ia pieptul de curcan și se dă prin mașina de tocat, până când se formează o pastă.
- Când cartofii sunt gata, se pun într-un bol și se sfărâmă. În acest proces se amestecă cu pasta de curcan și puțin ulei de măsline și se asezonează cu condimente (sare, piper, condimente italienești, puțin ghimbir, ulei de cocos)
- La final se modelează fie în chiftele și se lasă la cuptor aproximativ 10 minute pe fiecare parte (la foc mediu).
Beneficii
Carnea de curcan este sănătoasă, are puține calorii și este săracă în grăsimi. Este bogată în vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii și 30 grame de proteine.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
Orzul verde, recoltat din plante tinere de orz, este un superaliment natural care face furori în ce..
13.11.2024