Ciuperci cu usturoi si patrunjel
O reteta usor de realizat si perfecta atunci cand esti la dieta! Consumand ciuperci, te vei bucura de proteine vegetale sanatoase si de fibre. Unde mai pui ca reteta este gata in aproximativ 10 minute si are un gust inconfundabil.
26.11.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 9 secundeIngrediente:
- 300 g de ciuperci proaspete
- 2 catei mari de usturoi, tocati marunt
- 50 ml de vin alb
- zeama de lamiae
- chilli
- patrunjel proaspat, tocat
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie se toarna uleiul si se lasa la incalzit. Ulterior se adauga ciupercile si usturoiul (tocat marunt) si se amesteca usor, pret de aproximativ 2 minute.
- Rand pe rand se adauga vinul, putin chilli si zeama de lamaie, iar sarea si piperul se adauga, dupa gust. Se amesteca bine si pret de 3-4 minute se mai lasa la foc.
- Se taie patrunjelul marunt si se adauga deasupra.
Pofta buna!
Beneficii
100 grame de ciuperci sunt echivalentul a 31 calorii. Ciupercile contin o serie de substante necesare organismului, fiind bogate in fibre, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor si seleniu). Fibrele din ciuperci au un rol important in reglarea sistemului digestiv.
Pe langa savoare, usturoiul te poate ajuta la reducerea grasimii din corp si chiar sa slabesti. Pe langa asta, usturoiul proaspat poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi intestinali. De asemenea, contine vitamina C, B6 si are un efect antiinflamator.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024