Ciuperci umplute
Pentru momentele in care esti in pana de idei, am pregatit pentru tine aceasta reteta sanatoasa si usor de preparat. Are putine calorii, iar ciupercile sunt bogate in proteine vegetale. Le poti gasi oricand intr-un magazin.
08.07.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeIngrediente
- 6 ciuperci medii
- 50 grame branza cheddar
- 50 grame telemea
- Un ardei
- Un ou
- O ceapa
- Un catel de usturoi
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se scot coditele de la ciuperci, apoi se spala si se curata.
Se taie in cuburi mici ardeiul gras si ceapa rosie si se adauga intr-un bol. Peste ele se pune catelul de usturoi sfaramat. Branzeturile se dau prin razatoare si se adauga peste celelalte ingrediente.
Intr-un vas, se sparge oul si se bate pana cand acesta face o spuma. Ulterior, se amesteca impreuna cu branza, ceapa si ardeiul.
In palariile ciupercilor se pune putin din compozitie (cat sa se umple), iar apoi se asaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute la 200 de grade.
Beneficii
100 grame de ciuperci sunt echivalentul a 31 calorii. Ciupercile contin o serie de substante necesare organismului, fiind bogate in fibre, vitamine si minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor si seleniu). Fibrele din ciuperci au un rol important in reglarea sistemului digestiv.
Cea mai buna sursa de vitamina C este ardeiul rosu. Ardeiul rosu nu are multe calorii si este bogat si in vitamina B6, care ajuta organismul in a tine departe anemia.
Pe langa savoare, usturoiul te poate ajuta in lupta contra bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi intestinali. De asemenea, contine vitamina C, B6 si are un efect antiinflamator.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024