Ciuperci umplute cu quinoa și cartofi dulci
Pe lângă savoare, ciupercile mai au și altceva special - puține calorii, multe fibre, vitamine și minerale. Quinoa este numită și superaliment datorită conținutului ridicat de nutrienți - minerale, vitamine, fibre. Rețeta de mai jos vine în ajutorul tău atunci când vrei să prepari ceva rapid, ușor și sănătos.
03.01.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 17 secundeIngrediente
- 10 ciuperci mari
- 5 cartofi dulci
- 350 grame de quinoa
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se taie cartofii cubulețe și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Se lasă la cuptor 40 minute. În acest timp se pune la fiert quinoa.
Când cartofii sunt gata, se amestecă într-un vas împreună cu quinoa, asezonându-se cu sare și piper, după gust.
Ciupercile se spală, se curăță și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se pun într-o tavă după ce au fost îndepărtate piciorușele, iar peste ele se adaugă compoziția de cartofi și quinoa.
Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute.
Beneficii
100 grame de ciuperci sunt echivalentul a 31 de calorii. Ciupercile conțin o serie de substanțe necesare organismului, fiind bogate în fibre, vitamine și minerale (vitamina B1, B2, B3, B6, potasiu, magneziu, cupru, fier, fosfor și seleniu). Fibrele din ciuperci au un rol important în reglarea sistemului digestiv.
Quinoa este o importantă sursă de aminoacizi care nu pot fi sintetizați de organism. Conținutul său de grăsime este foarte scăzut și se poate fi introdusă în orice dietă ca alternativă la produsele din cereale.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024