Clătite sănătoase
Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și mai toți specialiștii ne recomandă să nu o sărim și să ne hrănim consistent. Aceste clătite (pancakes) sunt gata într-un timp scurt și nici nu necesită multe ingrediente. Nu mai menționăm că îți începi ziua plin de energie!
28.10.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 29 secundeIngrediente
- 120 g făină de migdale
- 4 ouă
- 1 banană
- Esență de migdale
- Ulei de cocos
- Praf de copt
Mod de preparare
Se adaugă ingredientele într-un blender și se amestecă până când compoziția devine ca o pastă. Într-o tigaie de clătite se pune puțin ulei de cocos și se toarnă din compoziție (ca un cerc cu diametrul de 10-15 cm) și cu o grosime de 1 cm. Se întorc clătitele în momentul în care observăm că apar mici bule pe suprafața lor.
Diferența între clătitele clasice si acestea este aceea că nu vom pune compoziție pe toată suprafața tigăii, iar grosimea clătitelor este mai mare.
Beneficii
Oul este o excelentă sursă de proteine, alături de vitamina B2, dar și alte minerale, precum zincul, fierul și cuprul. Este un aliment hrănitor care nu îngrașă. Este indicat în diete pentru că conține foarte puține glucide. Consumat dimineața, oul ajută la reducerea indicelui de masă corporală. Ouăle sunt bogate în nutrienți importanți organismului (magneziu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, vitamina A, B1, B2, B5, E). Totodată ouăle sunt bogate în antioxidanți (seleniu) care ajută la reducerea inflamației. Folosite în alimentație regulat, acestea oferă senzația de sațietate.
Migdalele au un conținut ridicat de fibre și de proteine, sunt o sursă importantă de fier și au puține calorii.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024