retete
Cod la cuptor cu ceapa verde si cartofi picanti
O reteta deloc sofisticata, preparata foarte usor, care va fi pe masa ta in doar 30 minute. Cu alte cuvinte, o cina ideala pentru o seara (rece) de octombrie.
22.09.2017


Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeTimp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Calorii: 372
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi rosii (aprox. 12) taiati in sferturi
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ de lingurita de pudra de chilly
- Sare kosher si piper negru
- 200 grame de cod fara piele (puteti inlocui cu filet de biban sau halibut)
- 2 legaturi de ceapa verde, maruntite
- 1 lamaie
Metoda de preparare
- Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Pe o bucata de hartie de copt, asaza cartofii cu o lingura de ulei, pudra de chilly, ½ lingurita de sare si o ¼ lingurita de piper.
- Se lasa la copt pana devin aurii si moi, intre 20 si 25 minute.
- Intre timp, pune pestele si ceapa maruntita intr-o a doua hartie de copt. Imprastie lingura de ulei ramasa si asezoneaza-l cu ½ lingurita de sare si ¼ lingurita piper.
- Folosind o razatoare pentru legume, rade coaja de lamaie. Marunteste-o si apoi presar-o peste peste. Pastreaza lamaia.
- Dupa ce cartofii s-au copt vreme de 10 minute, pune pestele in cuptor si lasa-l sa stea pana cand este suficient de opac si fraged. Cam 12-15 minute.
- Scoate cartofii si pestele din cuptor, taie lamaia in jumatate si stoarce-o peste peste. Serveste pestele si ceapa cu cartofii.
Beneficii
Codul este un peste bogat in grasimi sanatoase si este o sursa buna de vitamina A, vitamina B6, fosfor, potasiu si proteine. 100 de grame de cod sunt echivalentul a 100 de calorii. Este recomandat consumul de cod mai ales persoanelor ce sufera de ateroscleroza sau diabet.
Marius Vasilescu

Beneficiile consumului de stevie, rețete sănătoase cu stevie
Stevia este o plantă originară din America de Sud, folosită de secole pe..
08.04.2025