retete
Couscous cu fructe si migdale
Couscous-ul este o mancare traditionala arabeasca facuta din gris. Aceasta este o reteta ideala pentru masa de pranz, rapid de preparat, hranitoare si cu un iz exotic. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute.
03.10.2018
Timp estimat de citire:
0 minute, 54 secundeIngrediente:
- O cana de couscous deja preparat din faina integrala
- O jumatate de cana cu fructe (afine, mure)
- 50 grame migdale
- O nectarina taiata in bucati
- Ulei de masline
- Suc natural de portocale
- Otet
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
- Couscous-ul se amesteca cu putin ulei de masline si cu sucul de portocale intr-un bol.
- Se adauga putin otet, sare si piper, dupa gust.
- Se pun migdalele intr-o tigaie (fara ulei) la prajit pana cand acestea capata o culoare mai inchisa.
- Cand migdalele s-au prajit se adauga in bolul cu couscous-ul si fructe si se amesteca.
Beneficii
Couscous-ul este poate cel mai sanatos produs din cereale. 100 grame de couscous au 112 calorii si 23 de grame carbohidrati, 58 mg potasiu, 5 mg sodiu, 8 mg magneziu, 8 mg calciu. De asemenea, couscousul contine si vitaminele B3, B8, K.
Migdalele au un continut ridicat de fibre si de proteine si sunt o sursa importanta de fier.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
Orzul verde, recoltat din plante tinere de orz, este un superaliment natural care face furori în ce..
13.11.2024