COVID-19: motive serioase să mâncăm mai des varză, conopidă și broccoli
Deși nu se bucură de o apreciere foarte largă, legumele crucifere sunt alimente pe care ar trebui să le consumăm cu prioritate, mai ales în această perioadă. Un nou studiu arată că varza, varza de Bruxelles, conopida și broccoli ar putea ajuta organismul în lupta împotriva noului coronavirus.
07.10.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 22 secundeO echipă de cercetători spanioli și italieni a stabilit de curând că o moleculă pe care legumele crucifere o conțin din abundență, numită quercetină, se dovedește a fi un bun aliat în confruntarea cu SARS-CoV-2. Oamenii de știință au descoperit că această substanță chimică vegetală cu puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatoare împiedică răspândirea virusului în organism. Mai exact, quercetina contribuie la inhibarea unei proteine (3CL pro) identificată ca fiind responsabilă pentru replicarea virusului.
Rezultate preliminarii, dar valoroase
Cu toate că au fost au fost obținute in vitro și nu în cadrul unui studiu clinic pe pacienți, rezultatele cercetării rămân încurajatoare. Cu atât mai mult cu cât nu există niciun fel de risc în a crește consumul de legume crucifere. Dimpotrivă, vor exista numai beneficii. De altfel, quercetina este deja recunoscută pentru implicarea în buna funcționare a sistemului cardiovascular, prin scăderea în mod natural a tensiunii arteriale. De asemenea, ea are virtuți antialergice și chiar antiîmbătrânire, fiind recomandată pentru reducerea riscului de dezvoltare a bolilor neurodegenerative.
Surse generoase de quercetină
În afară de legumele crucifere, quercetina se mai găsește în cantități semnificative în mere, struguri, mango, fructe de pădure, ceapă galbenă, roșii, ardei, capere, sparanghel, ceai verde.
Sursa: www.femmeactuelle.fr
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024