Cum sa iti alegi marimea potrivita a silicoanelor
Ce forma de implant sa aleg? Care trebuie sa fie marimea implantului? Cum stiu daca forma si marimea implanturilor alese mi se potrivesc? Acestea sunt unele dintre cele mai importante intrebari adresate de pacientele interesate de o interventie chirurgicala de marire a sanilor. Nu exista un raspuns general valabil. Acesta depinde de anatomia si obiectivele fiecarei paciente.
09.11.2016
Timp estimat de citire:
6 minute, 7 secundeOperatia de implanturi mamare (silicoane) reprezinta interventia chirurgicala prin care se insereaza un implant cu silicon intr-un buzunar creat la nivelul sanului. Aceasta nu dureaza mai mult de doua ore si se realizeaza sub anestezie generala. obtinandu-se astfel un bust proeminent si un decolteu atragator. Dupa introducerea implanturilor mamare se folosesc niste fire speciale pentru ca cicatricile sa se vindece si sa dispara rapid.
Tehnici folosite in operatia de marire a sanilor cu silicoane
Cea mai folosita tehnica este cea in care implantul se introduce in buzunarul creat printr-o incizie la nivelul santului mamar.
Buzunarul unde se va situa implantul mamar cu silicon poate fi submuscular sau subglandular:
- Submuscular – sub muschiul mare pectoral. Acesta va fi ridicat din zona sa de insertie si va acoperi implantul pe aproximativ 2/3 din dimensiuni.
- Subglandular – in spatiul dintre glanda mamara si muschi. In acest caz, conditia esentiala este prezenta unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari si a unor tesuturi (piele si tesut subcutanat adipos) cu grosime suficienta cat sa permita acoperirea corecta a implantului.
- O alta metoda este cea trans-areolara, care presupune o incizie semicirculara, exact pe marginea inferioara a areolei, dar nu orice pacienta este o candidata potrivita pentru acest tip de interventie, ci doar cele care au areole mai mari.
Pregatirea pentru operatie
Inainte de interventia chirurgicala, trebuie:
- Sa renunti la fumat cu cel putin doua saptamani inainte de operatie;
- Sa intrerupi orice tratament care ar putea duce la coagularea sangelui;
- Sa faci un set de analize: de sange, ecografie mamara, radiografie pulmonara si electrocardiograma;
- Sa informezi medicul de antecedentele de cancer mamar in familie.
Recuperarea dupa interventia de implant nu este un proces dificil:
- Dupa operatie trebuie sa eviti miscarile complicate; poti misca doar bratele sau poti incerca sa te plimbi pentru cateva minute, iar dupa minimum doua saptamani poti reveni la serviciu;
- Poti face dus dupa cateva zile, cu apa calduta, deoarece apa fierbinte stimuleaza sangerarea;
- Trebuie sa eviti contactul sexual pentru cel putin 3 saptamani;
- Timp de 6 saptamani vei purta un sutien special conceput pentru recuperare;
- Este recomandat sa eviti fumatul dupa operatie;
- Nu ai voie sa dormi pe burta cel putin 3 luni dupa interventie;
- Sportul poate fi reluat dupa cel putin o luna de la interventie si asta treptat: initial doar miscari simple ale picioarelor, apoi trunchiului si, in final, exercitiile obisnuite;
- Este interzisa orice fel de medicatie fara acordul medicului.
Cum alegi marimea potrivita a silicoanelor
”Cea mai des intalnita intrebare a pacientelor care au intrat in cabinetul meu este: Ce marime de implant sa imi aleg?. In cadrul consultatiilor am ascultat cu atentie fiecare pacienta, pentru a ma asigura ca am inteles in mod clar obiectivele pe care si le doresc de la aceasta operatie si nu am inteles niciodata dorinta pacientelor sau a medicilor pentru a crea sani extraordinari de mari. Pentru mine, ca medic, marirea sanilor reprezinta mai mult decat o interventie chirurgicala. Implanturile mamare scot in evidenta frumusetea unei femei, iar acestea trebuie sa se potriveasca cu restul corpului. Trebuie sa existe o proportionalitate intre implanturile mamare si conformatia fizica a pacientei. Vreau ca aspectul pacientei mele sa ii faca pe ceilalti sa exclame – Wow, cat de frumoasa este!” spune dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica, doctor in stiinte medicale, cu peste 20 de ani de experienta in chirurgie estetica.
Forma si marimea implanturilor se aleg in urma discutiilor purtate cu medicul
Exista trei aspecte de care pacienta trebuie sa tina cont atunci cand isi alege marimea implanturilor:
- Tipul corpului – O persoana slaba cu sanii mici ar trebui sa se gandeasca cu atentie inainte de a alege dimensiunile implanturilor. Daca ar alege implanturi mari, ar trebui sa se pregateasca sa fie tratata diferit de celelalte persoane. Cele mai indicate sunt implanturile de dimensiuni medii;
- Forma corpului – O femeie care are constitutie atletica ar putea cu usurinta sa poarte implanturi mari, insa o femeie subtire ar putea avea dureri de spate daca ar opta pentru acelasi tip de implanturi;
- Varsta – Este un alt factor important de care o femeie trebuie sa tina cont atunci cand alege dimensiunile implanturilor mamare. Daca operatia are loc inainte de o sarcina, sanii vor creste in dimensiune urmand sa se lase dupa nastere. De aceea este indicat ca operatia sa aiba loc dupa nastere. De asemenea, daca pacienta opteaza pentru implanturi mamare la o varsta inaintata, trebuie sa tina cont de faptul ca pielea nu mai are elasticitatea din tinerete. De aceea sunt recomandate implanturile medii.
Decizia de a avea o interventie de marire a sanilor are de multe ori nevoie de curaj si convingere. Trebuie sa stii ca, pentru a evita dezamagirea postoperatorie si alte interventii chirurgicale, trebuie sa vezi in medicul chirurg un partener de nadejde. Doar impreuna cu el, in urma discutiilor preoperatorii, vei putea alege forma si dimensiunea corecta a implanturilor mamare.
Pentru a te ajuta, iti oferim aspectele pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi implanturile mamare:
- Nu te gandi la dimensiunile sutienului – sutienele de la diversi producatori se vor potrivi in mod diferit. Ai putea fi un C intr-un sutien si un D in altul. Deci, nu iti face griji! Important este sa fii fericita cu aspectul corpului tau.
- Tine cont de corpul tau – inaltime, greutate, talie, latimea umerilor, latimea soldurilor, feselor si volumul initial al sanilor – toate trebuie sa fie luate in considerare la alegerea unui implant. In general, toate acestea cresc in dimensiune, de aceea este important ca implantul sa mentina proportiile.
- Personalitatea si perceptia sociala – este important sa ii spui chirurgului modul in care vrei sa fii perceputa de catre oameni. O pereche de sani mari vor fi perfecti pentru femei in anumite profesii. Dar o pereche de sani proportionali te vor face sa arati grozav intr-o rochie de seara sau in costum de baie.
- Sportul – daca esti genul de femeie careia ii place sa transpire serios la sala de sport, atunci va trebui sa iei in considerare compromisul dintre sani mai mari si efectuarea activitatilor tale la nivelul de confort actual. Acest lucru nu va limita activitatile, dar sanii mai mari se vor simti diferit in timpul antrenamentelor.
- Nu te lua dupa alte persoane care au implanturi – sunt paciente care spun “Prietena mea are de 400 ml, deci cred ca ar trebui sa imi pun si eu la fel pentru ca arata foarte bine pe ea.” Dar cuvintele cheie aici sunt “pe ea.” Tu nu esti prietena ta, deci alege dimensiunea implanturilor in functie de corpul tau.
- Nu iti fie teama sa vizitezi chirurgul estetician mai mult de o data. La consultatia initiala vei decide, impreuna cu acesta, forma si dimensiunea implanturilor. Daca exista dubii, acestea pot fi clarificate la o alta intalnire preoperatorie.
Asadar, indiferent care sunt motivele pentru care iti doresti sa iti pui un implant cu silicoane, trebuie sa-ti alegi modelul si dimensiunea implanturilor in functie de specificul corpului tau si doar impreuna cu medicul.
Dr. Cristian Nitescu
Website clinica Dr. Nitescu: https://drnitescu.ro/
Adresa de email pentru intrebarile cititoarelor: office@operatie-estetica.ro
Medic: „Aproape jumătate dintre cei cu prediabet vor avea diabet în 5 ani”
12.11.2024