Cum să scapi de burtă în 6 pași simpli
Grăsimea de pe burtă dă bătăi de cap atât femeilor, cât și bărbaților, așa că Slab sau Gras te învață cum să scapi de burtă rapid, sănătos și pentru totdeauna! Nu este nevoie să faci investiții scumpe, ci să-ți schimbi un pic obiceiurile alimentare și alte câteva trucuri eficiente!
11.01.2024
Timp estimat de citire:
2 minute, 38 secundeAflă cum să scapi de burtă în 6 pași simpli!
1. Renunță la zahăr
Din ce în ce mai multe studii arată că zahărul are efecte nocive asupra metabolismului. Atunci când mănânci mult zahăr rafinat, ficatul este forțat să îl transforme în grăsime. Numeroase studii arată că zahărul în exces poate să ducă la acumularea de grăsime în zona abdomenului.
2. Consumul de proteine este cea mai bună strategie
Dacă vrei să scapi de burtă și de grăsime, în general, proteinele sunt cel mai important nutrient! Studiile au demonstrat că proteinele reduc poftele culinare cu până la 60%, accelerează metabolismul și te ajută să consumi mult mai puține calorii în fiecare zi.
3. Taie carbohidrații din dietă
Consumul cât mai redus de carbohidrați este o metodă eficientă de a scapă de grăsimea de pe burtă. Atunci când scazi consumul de carbohidrați, apetitul este diminuat, iar kilogramele încep să dispară. Mai mult de 20 de studii arată că dietele sărace în carbohidrați te ajută să slăbești de 2-3 ori mai repede decât dietele sărace în grăsimi.
4. Consumă alimente bogate în fibre
Fibrele din alimentație sunt extrem de ușor de digerat și pot să te ajute să slăbești. În special fibrele vâscoase sunt eficiente pentru slăbit, pentru că atrag apa și formează un fel de gel ce îți menține senzația de sațietate. Cea mai bună metodă de a-ți crește aportul de fibre este să mănânci multe legume și fructe crude.
5. Fă sport
Dacă vrei să trăiești mult și sănătos, fă sport. Dacă vrei să scapi de burtă, sfatul este același: fă sport! Fără sport în mod regulat, nicio dietă nu funcționează pe termen lung. Nu este obligatoriu să faci doar exerciții pentru abdomen! Studiile arată că exercițiile aerobice (mers pe jos, jogging, înot, etc) au efect foarte bun și asupra grăsimii abdominale.
6. Ține un jurnal de dietă
Ca să îți poți evalua progresul, notează într-un jurnal circumferința abdominală la început și pe parcurs, alături de tot ceea ce mănânci în fiecare zi. Adesea, poți avea senzația că mănânci sănătos, însă poți fi departe de adevăr. Cea mai sigură metodă este să notezi tot ce mănânci – sau să ții în telefon poze cu tot ceea ce mănânci pe parcursul unei zile!
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024