Cum sa slabesti in vacanta
A început oficial sezonul vacanței de vară! Fie că pleci în străinătate, pe o insula sau doar la țară, tentațiile culinare sunt la tot pasul. Învață nu doar să le faci față, ci chiar să slăbești cu ajutorul sfaturilor Slab sau Gras.
10.06.2016
Timp estimat de citire:
4 minute, 13 secunde
Profită de vremea bună! Un studiu american arată că vremea însorită te stimulează să faci mișcare și să fii activ!
- Indiferent cum călătorești, ia-ți mâncare la pachet
În mașină, avion sau tren, asigură-te că ai un pachețel sănătos de acasă. Altfel, vei fi tentat să îți cumperi mâncare ambalată, care nu este niciodată sănătoasă și cu atât mai puțin bună pentru slăbit. Un sendviș cu pâine integrală, snackuri din legume crude sau un iaurt cu bucăți de fructe proaspete sunt opțiuni grozave.
- Bazează-te pe gustări sănătoase
Când ajungi la hotel și mergi să cumperi apă plată de la supermarketul local (dacă nu ai pachet all inclusive), nu te opri fix la standul de chipsuri, ci mergi câțiva pași mai departe, unde se află nucile, fisticul și fructele deshidratate. Ia câteva punguțe pentru o gustare sănătoasă oriunde te-ai afla.
Un studiu din 2013 arată că persoanele care petrec mult timp în aer liber vara mănâncă mai puțin decât cele care lucrează în interior.
- Stai cât mai mult afară
Dacă în timpul anului ești blocat în interior în cea mai mare parte a zilei și pierzi vremea însorită, profită de vacanță și stai cât mai mult afară. Soarele are efect pozitiv asupra apetitului tău, asupra stării de spirit și vremea bună te ajută să fii mai activ. Evită intervalele orare periculos de caniculare și nici nu te răcori cu înghețată din oră în oră!
- Nu abuza de înghețată
Știm că este desertul oficial al verii – cine nu iubește o cupă de înghețată de mentă, de exemplu, într-o zi caniculară? O dată la două-trei zile este suficient să te răsfeți cu o cupa de înghețată, dar nu mai des. În schimb, ține felii de pepene sau cireșe la frigider și simte-te liber să te răcorești cu acestea oricând vrei!
- Planifică-ți fiecare zi
Dacă ai în plan un prânz bogat, în stil bufet, în timpul unei croaziere de o zi, de exemplu, ia o cină frugală în seara anterioară. Sau dacă mergi la o cină tradițională, ia un prânz ușor. Nu sări totuși peste mese – nu vei face decât să te înfometezi și să mănânci dublu la următoarea masă.
- Ieși la picnic cu mâncare sănătoasă
Un picnic la iarbă verde nu înseamnă să iei o pizza și suc la pachet, să te întinzi pe pătură și atât. Poți transforma ieșirea într-o experiență ca în filme! Pregătește de acasă limonadă cu suc de lămâie și mentă proaspătă (e gustoasă și fără zahăr!), fructe proaspete, brioșe homemade cu broccoli și brânză și nu uita: pentru un picnic reușit, compania și peisajul sunt mai importante decât ceea ce mănânci!
- Fii temperat – chiar și la all inclusive
Vacanțele AIl Inclusivesunt un real pericol pentru siluetă. Probabil este dificil să te limitezi la o porție echilibrată atunci când mesele sunt, de fapt, întinderi vaste de mâncare pe toate gusturile, în cantități uriașe, culori variate și arome tentante. Fă un efort și fă alegeri inteligente. Decide-te ce vei mânca la masa respectivă și ignoră restul. Ușor de spus, greu de făcut, știm! Dar cu puțină voință, vei reuși.
- Controlează porțiile
O porție de mâncare nu înseamnă o farfurie cu vârf plină cu de toate! În vacanță, când mănânci în alte părți decât în locurile familiare ție, poate fi mai greu să îți dai seama cât de mari sunt, de fapt, porțiile. Te învățăm un truc simplu: porția de carbohidrați (cartofi, orez, paște) nu trebuie să depășească dimensiunea pumnului tău închis, iar porția de proteine (friptură, peste) o poți măsură cu palma ta.
- Mănâncă alimente proaspete
Abia culese din grădina bunicii sau comandate la restaurant, legumele proaspete de sezon sunt alegeri sănătoase și pline de savoare. Dacă în restul anului îți bazezi meniul pe legume congelate și pește de import, în vacanță încearcă să consumi fructe, legume locale și proaspete, pește proaspăt pescuit, fructe de mare proaspete.
Peștele gras (sardine, ton, somon, macrou) este foarte sănătos datorită conținutului mare de Omega-3, care îți menține pielea hidratată, stimulează digestia și te ajută la slăbit.
Raluca Baciu
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024