Cum trebuie să arate farfuria ideală – interviu dr. Elena Țambrea
Alimentația de zi cu zi are un rol esențial în ceea ce privește menținerea siluetei, dar și a stării de sănătate. Știm acest lucru la nivel teoretic, mai greu e însă cu punerea în practică. Așadar, cum trebuie să arate o farfurie ideală? Ce trebuie să mâncăm dimineața, la prânz și seara pentru a ne putea ține sub control greutatea pe termen lung? Ne explică punctual un medic nutriționist.
12.07.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 4 secundeAm stat de vorbă cu dr. Elena Țambrea, medic specialist în cadrul Clinicii KiloStop, din București, despre ce înseamnă să mănânci sănătos și echilibrat, pentru a ține la distanță kilogramele în plus. Pentru a face lucrurile mai clare, ne-a oferit și câteva exemple concrete de mese. Am atins și subiectul „bolurilor nutritive”, devenite foarte populare în ultima vreme, în special ca opțiune pentru masa de prânz.
De asemenea, am adus în discuție și chestiunea combinațiilor alimentare. Am aflat astfel ce alimente nu ar trebui să se regăsească niciodată pe aceeași farfurie și, foarte important, ce loc are desertul în cadrul unui meniu sănătos, în ce cantitate și când poate fi consumat, ca să nu ne îngrașe.
Alimente care conțin vitamina A (surse vegetale și animale)
18.11.2024