Cura cu sfecla rosie: slabeste 4 kg in 2 saptamani!
Cura cu sfecla rosie este una dintre cele mai eficiente metode de pierdere in greutate si, in acelasi timp, de detoxifiere a organismului. Intrucat aceasta leguma aduce multe alte beneficii organismului, este recomandat sa faca parte din alimentatia noastra chiar si in afara unei diete de slabire.
05.08.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 58 secundeAflati in continuare in ce consta cura cu sfecla rosie si care sunt beneficiile acestei legume asupra sanatatii.
Ce beneficii aduce sfecla rosie organismului
Sfecla rosie este bogata in principii nutritive, fiind recomandata in special persoanelor care se confrunta cu afectiuni ale sangelui, celor care sufera de anemie, de hepatita cronica, de diabet, de gastrita hiperacida, de hipertensiune, de ateroscleroza, de boli renale, de constipatie, de varice, copiilor si femeilor insarcinate. Aceasta leguma este bogata in fier, fosfor, potasiu, caroten, vitaminele A, B1, B2, B3 si B6, proteine si fibre alimentare.
Pentru a beneficia la maximum de proprietatile nutritive ale sfeclei rosii, alege legume tari, rotunde, fara pete si de culoare rosu inchis, cu frunze si radacini verzi. Frunzele pot fi consumate in salata. Evita sfeclele cu forme alungite si cu coaja sarita pe alocuri, caci acestea vor deveni tari, fibroase si vor avea un gust foarte puternic. Pentru a le pastra proaspete pana la 3 saptamani, introdu-le la frigider intr-o cutie de plastic. Evita insa sa le bagi in congelator, intrucat se vor inmuia in momentul prepararii.
Cum se tine cura cu sfecla rosie
Sfecla rosie poate fi consumata cruda, fiarta, coapta sau conservata, fie ca atare, fie intr-o salata cu usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si otet. Daca vrei s-o consumi cruda, da-o pe razatoare si asezoneaz-o cu ulei de masline si zeama de lamaie. Poti obtine o salata delicioasa si din sfecla rosie fiarta sau coapta. Fierbe-o in apa cu sare, cel putin o ora, fara a o curata de coaja, in acest fel pastrandu-si culoarea si savoarea. Daca o coci in cuptor, ai grija sa n-o scoti inainte de a fi complet coapta pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive.
In timpul dietei, este foarte important sa consumi zilnic 3 litri de apa, dar si suc de sfecla rosie. Acesta se va bea inaintea celor trei mese principale, intrucat, gratie concentratiei de fibre, va diminua considerabil apetitul si va imbunatati tranzitul intestinal. Pentru prepararea acestui suc ai nevoie de 6 sfecle rosii, 10 morcovi si 10 portocale, care se vor mixa, licoarea rezultata fiind apoi introdusa la frigider intr-un recipient inchis.
Cura cu sfecla rosie se desfasoara astfel: in fiecare dimineata, bea suc de lamaie pe stomacul gol, cu o ora inainte de a lua micul-dejun. Meniul este aproximativ acelasi in fiecare zi:
Mic-dejun: un pahar de suc de sfecla rosie, o ceasca de ceai sau de cafea cu lapte degresat, o felie de paine integrala prajita, 70 g branza proaspata cu 0% grasimi sau un iaurt degresat, un mar;
Pranz: un pahar mare de suc de sfecla rosie, o salata (castraveti, rosii, spanac sau frunze de sfecla rosie, salata verde, nuci, ulei de masline), orez pregatit la cuptor insotit fie de carne de pui fara piele, fie de peste la cuptor, o portocala;
Cina: un pahar de suc de sfecla rosie, supa de legume si vinete coapte la cuptor, un mar sau o felie de pepene galben sau rosu.
La capatul celor 14 zile cat dureaza cura cu sfecla rosie, cel mai probabil vei fi scapat de cel putin 4 kg. Nu uita ca rezultatele oricarei diete depind in mare masura si de efortul fizic depus, asa ca 30 de minute activitate fizica intensa sau 60-90 de minute de plimbare usoara vor face minuni pentru silueta ta.
Oana Anghel
Taguri:
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024