Cura cu suc de orz, un excelent energizant si revigorant
Orzul verde este planta cu cel mai bogat continut natural de elemente nutritive necesare organismului sanatos. Astazi, orzul este indelung studiat pentru virtutile sale terapeutice. Planta constituie un excelent energizant si un bun remediu pentru bolile de ficat. Sucul de orz verde, acest elixir natural, este recomandat in curele de detoxifiere a organismului, caderea parului, scaderea in greutate si carenta de vitamine. Valentele terapeutice ale orzului sunt insa mult mai multe. Vei vedea in continuare la ce iti foloseste cura cu suc de orz si cum trebuie sa tii dieta pentru buna functionare a organismului.
31.08.2012
Timp estimat de citire:
3 minute, 11 secundeBoabele de orz verde contin vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, E, PP), saruri minerale (calciu, potasiu, fier, magneziu, mangan, cupru, litiu, molibden, zinc), ploizaharide, polipeptide, bioflavonoide. In plus, planta contine substante cu actiune asemanatoare hormonilor (hormoni naturali) si clorofila. Toate acestea ii confera proprietatea de a incetini procesul de imbatranire a celulelor si aparitie a bolilor. S-a constatat ca planta contine de 7 ori mai multa vitamina C decat portocalele, de peste 10 ori mai multa vitamina B1 decat spanacul, de 11 ori mai mult calciu decat laptele, de peste 11 ori mai mult fier decat telina, de peste 25 de ori mai mult potasiu decat bananele, de peste 23 de ori mai multa biotina decat laptele, de peste 250 de ori mai multa vitamina A decat salata verde. Pe langa acest continut variat de vitamine si minerale, orzul verde contine superoxid dismutaza (SOD), o enzima proteica activa cu un rol important in vindecarea anumitor afectiuni.
Afectiuni ameliorate de cura cu suc de orz
Cura cu suc de orz are efecte adjuvante in anemie, afectiuni oculare, nevralgie de trigemen, anorexie, diabet, ateroscleroza cerebrala, infarct miocardic, hipertensiune arteriala, lombosciatica, reumatism articular acut, colita si pancreatita. Germenii de orz constituie un bun stimulent al proceselor de constructie si refacere, fiind un excelent revigorant si, totodata, un bun remediu pentru caderea parului si intarirea unghiilor. Substantele active ale orzului favorizeaza circulatia sangvina, participa la redobandirea elasticitatii si tonusului vaselor de sange. Clorofila din compozitia orzului ajuta la refacerea mucoasei gastrice si a peretilor stomacului, planta fiind extrem de utila in bolile de stomac (gastrita si ulcer gastric). Daca te confrunti cu o carenta zdravana de vitamine si minerale, consumul de suc de orz te va ajuta sa atingi cote optime. In anotimpul cald, orzul previne alergiile, tulburarile digestive si unele afectiuni dermatologice.
Suc de orz de trei ori pe zi
Cura cu suc de orz dureaza intre 10 si 21 de zile. Daca vrei sa slabesti sau, pur si simplu, sa te refaci dupa o perioada in care ai cam neglijat alimentatia bogata in vitamine si minerale, bea cate 50 ml suc de orz verde de trei ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Persoanele care sufera de boli mai severe, aflate in stadii avansate, pot mari doza de administratie. Daca esti interesata de o cura cu suc de orz verde pentru intretinere, atunci trebuie sa urmezi acest tratament timp de doua saptamani. Pentru tratarea unor boli cronice, cura dureaza cel putin o luna. Cea mai comoda metoda de obtinere a sucului de orz este mixarea. Astfel, intr-un mixer electric se pun o mana de tulpini de orz verde, tocate putin, si apa atat cat este nevoie pentru a fi maruntite de elice. Se mixeaza pana cand se formeaza o pasta, dupa care se filtreaza printr-un tifon sau o strecuratoare. Sucul trebuie baut la doar cateva minute dupa ce a fost preparat, fara sa mai adaugi apa. Un alt mod de obtinere a sucului de orz ar fi prin tocare. Se dau prin masina de tocat o mana de fire verzi de orz, dupa care se stoarce pasta obtinuta intr-un tifon, strangandu-se sucul in pahar. Preparatul se consuma diluat. La o treime de pahar de suc de orz se adauga doua treimi de suc proaspat de legume sau de apa.
Ce beneficii are apa cu semințe de chia?
19.11.2024