Curcan cu orez și migdale
Carnea de curcan este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase, fiind săracă în grăsimi și având puține calorii. Această rețetă te va ajuta să îți menții stilul de viață sănătos și îți va oferi energia de care ai nevoie după pauza de masă.
30.08.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 29 secundeIngrediente
- 150 grame piept de curcan
- 125 grame orez (integral)
- 75 grame migdale
- 100 grame porumb (cutie)
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Se condimentează pieptul de curcan și se pune la grătar.
Se iau orezul și porumbul, se pun într-un vas și se lasa la fiert. În acest timp, migdalele se rumenesc și se pun la rumenit într-o tigaie.
La final se amestecă orezul și porumbul cu migdalele și se servesc alături de pieptul de curcan.
Beneficii
Carnea de curcan este sănătoasă, are puține calorii și este săracă în grăsimi. Este bogată în vitamina B3, vitamina B6 și vitamina B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 calorii și 30 grame de poteine. Consumul de carne de curcan ajută organismul la întărirea sistemului imunitar și reduce nivelul de colesterol “rău”.
Pentru un aport de energie sănătoasă, orezul este indicat de cele mai bune ori. Pe lângă asta, orezul ajută la o bună funcționare a creierului.Este bogat în vitamine (B, D), calciu, fibre, fier, ceea ce îl transformă într-un aliment nutritiv pe care e musai să-l incluzi în dietă. Fibrele din orez creează senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că mănânci mai puțin, te saturi și ai și energie.
Migdalele au un conținut ridicat de fibre si de proteine, sunt o sursa importanta de fier și au puține calorii.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024