Daniel Buzdugan: „Fac sport de cel putin patru ori pe saptamana”
Unul dintre cei doi realizatori ai matinalului de la radio ZU, Daniel Buzdugan, nu a fost intotdeauna atent la alimentatia zilnica, insa de ceva vreme, selectia alimentelor pe care le consuma, a devenit o prioritate. Se intretine cu sport si adora mancarea greceasca. Despre stilul de viata al "maestrului farselor telefonice", dar si despre preferintele lui culinare, in interviul de mai jos.
02.11.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 37 secundeSlab sau Gras: Cum te mentii in forma?
Daniel Buzdugan: E o intrebare care vine la tanc. Tocmai ce am slabit 7 kg facand sport. Alergare pe banda, pe pista de atletism, inot. Luasem ceva in greutate, fapt care imi crea o usoara senzatie de disconfort si cum miscarea fizica face minuni, fac sport de cel putin patru ori pe saptamana.
Slab sau Gras: Si alimentatia…
Daniel Buzdugan: Evident ca si alimentatia joaca un rol important in ceea ce priveste sanatatea organisumului, asa ca am luat masuri si in privinta asta. De exemplu, de foarte mult timp, carnea pe care o consum, este, in proportie de 90%, cea de peste iar restul pui. Mananc aproape orice, dar cu masura. Nu mananc pana ma satur. Am renuntat si la cola sau alte sucuri acidulate si pline de zahar.
Slab sau Gras: Erai atent la alimentatie si in copilarie/adolescenta?
Daniel Buzdugan: Din pacate, nu. Doar dupa o anumita varsta am inceput sa constientizez. Avand si un program oarecum dezordonat, mancam pe fuga si nu eram mereu atent la tot ceea ce bagam in gura. De foarte multe ori consumam, fara sa sa-mi dau seama, adevarate bombe calorice.
Slab sau Gras: Mancam ca sa traim sau traim ca sa mancam?
Daniel Buzdugan: Eu cred ca avem nevoie de foarte putina mancare. Noi mancam mai mult cu ochii. Uite, recent am vazut un documentar in care era prezentat urmatorul experiment. Mai multi indivizi au fost invitati sa manance intr-o incapere intunecata. Oamenii nu puteau distinge foarte bine felurile de mancare si, in ciuda faptului ca pe masa erau doar delicii si raritati culinare, au consumat cu 30% mai putin decat ar fi consumat in conditii normale. Interesant, nu? Eu, de exemplu, nu ma mai uit la televizor in timp ce mananc, pentru ca imi distrage foarte tare atentia si mananc fara masura.
Slab sau Gras: E cunoscut faptul ca trebuie sa mananci incet si cu rabdare, fapt care ajuta la o mai buna digestie si nu numai. Procedezi astfel?
Daniel Buzdugan: Din pacate, nici asta nu imi iese. Inca! Stiu ca asa este bine, insa nu pot. Dar lucrez la asta si sper sa reusesc curand.
Slab sau Gras: Mananci noaptea?
Daniel Buzdugan: Asta era unul dintre pacatele mele principale in ceea ce priveste alimentatia. Mi se intampla destul de des sa mi se faca foame pe la 2-3 noaptea si nu ma puteam ambtine. De ceva vreme, am renuntat si la acest obicei.
Slab sau Gras: Stiu ca ai vizitat cateva tari. Unde ai gasit cele mai interesante feluri de mancare?
Daniel Buzdugan: Cel mai mult mi-a placut mancarea greceasca. Atat gustul preparatelor lor cat si modul in care sunt gatite. Cel mai bun peste si cea mai buna caracatita, la ei am mancat-o.
Interviu: Vali Morarescu
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020