De ce sunt migdalele indicate în diete și alte lucruri mai puțin știute despre ele
27.07.2020
Timp estimat de citire:
2 minute, 58 secundeSunt unele dintre cele mai titrate fructe oleaginoase în ultima vreme, fiind, pe bună dreptate, incluse în categoria super-alimentelor. Bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și alte substanțe valoroase, ele dețin numeroase beneficii pentru sănătate, dar și frumusețe. Și, totuși, chiar dacă au parte de atâta notorietate, există o serie de aspecte mai puțin cunoscute despre migdale.
Delicioase şi hrănitoare, migdalele și-au câștigat rapid un loc în topul celor mai îndrăgite alimente, ele reprezentând gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Aceasta deoarece au un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega-6, vitamine din complexul B, fosfor, magneziu și fosfor – nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a creierului, dar și a întregului organism.
În plus, deși multă lume continuă să le ocolească pe motiv că ar îngrășa, migdalele sunt permise, ba chiar recomandate în cadrul multor diete. Consumate cu moderație, ele nu contribuie la acumularea kilogramelor în exces, ba dimpotrivă combat acest proces nedorit.
Aspecte surprinzătoare
Nu încape îndoială, migdalele se pot lăuda cu una dintre cele mai lungi liste de proprietăți benefice. Îmbunătățesc digestia, previn cancerul și mențin inima sănătoasă. Un studiu realizat la Universitatea Loma Linda din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50% mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor. De asemenea, migdalele au rol protector și în ceea ce privește diabetul, întrucât previn creșterea bruscă a glucozei din sânge și a insulinei după mese, datorită conținutului lor important de fibre. Însă pe lângă aceste lucruri despre care e posibil să mai fi auzit, mai ales dacă te numeri printre adepții unei alimentații echilibrate, sunt câteva curiozități în legătură cu aceste fructe rămase dincolo de lumina reflectoarelor.
Migdalele fac parte din familia piersicilor
Tehnic vorbind, nuca pe care o știm ca fiind migdala este fructul cu miez dur al arborelui de migdal, care, deși pare greu de imaginat, este membru al familiei prunus. Aceasta cuprinde arbori și arbuști care produc fructe comestibile, precum cireșele, prunele, piersicile și nectarinele. Ca dovadă că sunt rude, migdalele pot cauza aceleași reacții alergice cu fructele enumerate.
Se numără printre nucile cu cele mai puține calorii
Din punct de vedere caloric, migdalele sunt la egalitate cu nucile caju și fisticul, o porție de 30 grame având 160 de calorii. Nimic de speriat având în vedere că vin împreună cu 9 g de grăsimi mononesaturate de înaltă calitate, 6 g de proteine și 3,5 g de fibre. În plus, e important de menționat că migdalele dețin cantitatea cea mai mare de calciu dintre toate nucile.
Majoritatea migdalelor sunt „made in California”
Statul american California este cel mai mare producător de migdale din lume. Plantațiile pomicole de peste ocean acoperă circa 80% din producția mondială de migdale!
Coaja migdalelor, un adevărat medicament
Cercetările recente au identificat în coaja migdalelor 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant. Printre acestea se numără catechinele, substanțele vedetă din ceaiul verde, dar și naringenin, un compus cu proprietăți antivirale prezent în semințele de grepfrut. În combinație cu vitamina E din miezul migdalelor, aceste flavonoide încetinesc procesul de oxidare al colesterolului rău (LDL) cu peste 52%, ferindu-ne de bolile cardiovasculare.
Beneficiile consumului de miez de nucă
21.10.2024