La ce ore trebuie să iei fiecare masă, ca să slăbești
Urmezi o dietă strictă, mănânci zilnic alimente sănătoase, dar tot nu reușești să slăbești? Nu trebuie să te panichezi, pentru că explicația ar putea fi mai simplă decât crezi. Oamenii de știință spun că este extrem de important nu doar ce mănânci, ci și când mănânci. Tot ce trebuie să faci este să te organizezi puțin și să te uiți cât mai des la ceas.
23.08.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 31 secundeUn studiu al Universității Harvard (SUA) arată faptul că dacă nu respecți un program corect al meselor nivelul zahărului din sânge poate crește cu până la 18%, conform womenshealthmag.com. Rezultatul, spun cercetătorii, înseamnă creșterea hormonului insulină, responsabil de stocarea grăsimilor. Iată ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru și care sunt intervalele la care trebuie să iei mesele zilnice.
Micul dejun între 6:00 și 9:45
Prima masă a zilei este și cea mai importantă, iar cercetările arată că, într-o proporție covârșitoare, este esențială în procesul de slăbire. Un studiu al Registrului Național al Controlului Greutății (SUA) ne arată că 78% dintre persoanele participante mănâncă zilnic micul dejun. Acestea au slăbit, în medie, 30 de kilograme, și și-au păstrat greutatea pentru o perioadă de cel puțin 5 ani și jumătate. Astfel, specialiștii spun că este foarte important să consumi, în fiecare zi, un mic dejun bogat în proteine, în intervalul 6:00 și 9:45.
Un mic dejun sănătos reduce riscul de acumulare a grăsimilor și oferă sațietate pe parcursul zilei, scăzând probabilitatea consumării de alimente nesănătoase.
Gustarea dintre mese, la 2-4 ore după micul dejun
Această gustare nu este obligatorie, mai ales dacă micul dejun a fost suficient de sățios. Dacă totuși simți nevoia unei gustări așteaptă cel puțin două ore, pentru a da organismului tău timpul necesar de a absorbi alimentele de la masa de dimineață.
Masa de prânz trebuie să fie programată până în ora 15:00
Extrem de tentantă, masa de prânz reprezintă o provocare pentru oricine vrea să slăbească. Din nou, timingul este esențial. O cercetare, efectuată pe 1287 de persoane supraponderale, publicată în Jurnalul American de Nutriție Clinică, arată fără echivoc faptul că masa de prânz, dacă este mâncată devreme, ajută la pierderea kilogramelor. Orice ai face, nu depăși niciodată ora 15:00!
Alimentatia si hidratarea in sezonul rece >>>
Gustarea de după amiază – la 2-4 ore după prânz
Este timpul pentru încă o gustare, dar nu de orice fel. Pentru a nu mânca exagerat la masa de seară, la două ore după prânz poți lua o gustare bazată pe fructe și legume. Nu uita că atât fructele, cât și legumele, au efecte dovedite asupra menținerii unei greutăți corecte. Ai doar grijă să nu mănânci prea multe.
Masa de seară între 17:00-19:00
Mesele târzii trebuie să devină istorie. Cina reprezintă probabil cea mai mare provocare în lupta cu kilogramele în plus, pe care omul modern o duce. Din cauza programului foarte încărcat multe persoane ajung să mănânce masa de seară chiar și după ora 22:00. Acest lucru este un dușman al oricărui regim de slăbire, iar studiile confirmă acest lucru. Chiar dacă nu vei reuși să mănânci la ora 19:00 în fiecare zi, ai însă grijă la „micile bucurii” pe care ți le oferi seara, în fața televizorului. Nu exagera cu snacksuri și dulciuri, pentru că acestea reprezintă un mare pericol în cadrul eforturilor pe care le depui pentru a slăbi.
Studiile arată că dacă mănânci masa de seară până în ora 19:00 și nu mănânci prea multe snacksuri, nu doar că vei slăbi, dar vei avea și un somn mult mai bun.
Concluzie
Nu trebuie niciodată neglijat orarul meselor, iar începutul zilei este cel mai important. Dacă mănânci masa de dimineață mult prea târziu, atunci, automat, vei împinge și prânzul, dar și masa de seară peste orele recomandate.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Dieta de 7 zile cu semințe de in - reguli, beneficii, contraindicații
23.02.2024