Deserturi delicioase cu putine calorii
Indulceste-ti serile tomnatice cu o cupa delicioasa de spuma de portocale sau cu un mar copt, asezonat cu aroma inconfundabila a stafidelor! In aceasta editie a revistei, ti-am pregatit doua retete de dulciuri dietetice de care te vei indragosti, cu siguranta.
24.09.2013
Timp estimat de citire:
1 minut, 40 secundeDaca esti la dieta si ti-e pofta sa gusti ceva dulce, cauta deserturi dietetice (care sa nu contina zahar sau grasimi) sau, daca iti place sa petreci timp in bucatarie, invata sa ti le prepari chiar tu. Ca intotdeauna cand vine vorba de dieta si stil de viata sanatoasa, Slab sau Gras este alaturi de tine si iti ofera doua retete aromate!
Mere coapte cu stafide – delicatesa cu putine calorii
Ingrediente:
– 8 mere
– 100 g de stafide aurii
– O lingura de esenta de rom
– 2 linguri dulceata dietetica de caise
– O lingurita de nucsoara
Preparare: Indeparteaza cotorul si miezul merelor, cu ajutorul unui cutit. Intr-un castron, amesteca dulceata, esenta de rom si stafidele, lasandu-le deoparte o jumatate de ora (vei obtine o compozitie mai aromata). Umple interiorul merelor cu mixtura de stafide, presara deasupra nucsoara si inveleste fiecare mar cu folie de aluminiu unsa cu un strop de unt. Coace merele in cuptoul preincalzit timp de 20 de minute.
Mousse de portocale – un desert aromat si dietetic
Ingrediente:
– 180 ml suc de portocale proaspat stors
– 120 ml de apa
– 10 g de amidon de porumb
– 2 oua
– 3 linguri rase de indulcitor
– Un varf de cutit de sare
Preparare: Separa galbenusurile de albusuri si bate albusurile spuma, impreuna cu sarea. Separat, bate galbenusurile. Dilueaza amidonul cu 5 linguri de apa si adauga-l peste galbenusuri. Incalzeste sucul de portocale intr-un ibric, iar cand este cald, adauga compozitia de galbenusuri si amidon si amesteca la foc mic, pana se ingroasa. Toarna sucul de portocale peste albusuri, amestecand usor pana cand devine omogen, apoi toarna compozitia in recipiente pe care le vei acoperi cu folie de plastic si pune-le la frigider cel putin o ora. Acest desert cu putine calorii se serveste rece.
Raluca Mateescu
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024