Detox-ul parului. Ce este si cum se realizeaza!
Detoxifierea organismului reprezinta o practica des adoptata in ultimii ani. Si asta pentru ca aduce numeroase beneficii sanatatii si frumusetii. Ca aceasta sa fie completa, e important sa nu ratam etapa de detoxifiere a parului.
31.01.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 29 secundeCunoscutul hairstylist Cristi Pascu spune ca o cura de detox este bine sa fie urmata de cel putin doua ori pe an pentru ca parul sa fie matasos si stralucitor. „Orice detox trebuie sa inceapa in primul rand cu un sampon natural. Putem prepara unul din lapte de cocos (1 sfert de cana), sapun lichid organic si 20 de picaturi de ulei esential de lavanda, rozmarin sau portocala pentru a-i da o aroma aparte. Daca parul este uscat putem adauga si o lingurita de ulei de masline sau de migdale pentru hidratare”, a precizat specialistul.
Masaj cu uleiul de ricin
Dupa spalarea cu un sampon natural, scalpul trebuie masat viguros cu ulei de ricin. „Masajul duce la imbunatatirea circulatiei sangvine periferice, iar uleiul de ricin patrunde mai usor in scalp, accelereaza si faciliteaza cresterea parului. Este arhicunoscuta proprietatea uleiului de ricin, care actioneaza ca un excitant pentru radacina firului de par”, a explicat hairstylistul.
Masti naturale
Pentru ca detox-ul sa fie eficient, Cristi Pascu recomanda folosirea mastilor naturale de avocado, la care se adauga o lingurita de ulei de masline sau de cocos, o lingurita de miere si un galbenus de ou. Aceasta masca se lasa sa actioneze timp de 20 de minute.
„Parul trebuie acoperit cu un capison de plastic pentru a mentine starea de umiditate, iar masca trebuie aplicata pe lungimea firului de par si nu pe radacina. Atunci cand ne dorim o masca ce curata in profunzime parul se foloseste argila cu avocado copt. Masca este hranitoare, datorita pastei de avocado, iar argila curata in profunzime structura firului de par”, a punctat hairstylistul.
Aceste 4 obiceiuri pot crește cu până la 5 ani speranța de viață!
21.05.2024