Dieta Become Fit, mananci pe saturate si slabesti!
Dieta Become Fit este o noutate in materie de regimuri alimentare, insa are deja mii de adepti ce au obtinut rezultate fabuloase. Vorbim de un meniu bogat, extrem de satios si sanatos, dar care favorizeaza arderile si te va ajuta sa pierzi kilograme bune, asta daca vei mixa totul cu minimum 30 de minute de sport zilnic. Dieta Become Fit a fost gandita de Florin Neby, antrenor personal si dublu Campion Mondial la Gimnastica, dupa mai bine de 20 de ani dedicati sportului si alimentatiei sanatoase.
31.05.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 31 secunde„Am alcatuit acest plan alimentar dupa un principiu simplu, am luat ideile principale din ceea ce inseamna o alimentatie completa si sanatoasa si aici vorbim despre proteine, carbohidrati, grasimi sanatoase si le-am imbinat cu enzime, vitamine si minerale, rezultatul fiind un meniu gustos, ce-ti va bucura papilele gustative” a marturisit Neby.
Luni
Mic dejun: 200 ml fresh grapefruit + o lingura de germeni de grau + 200 g fructe de padure – se mixeaza tot
Gustare: 50 g sau un pumn de migdale/fistic – neprajite
Pranz: 150 g muschi/pulpa de vita la gratar sau la cuptor + salata de sfecla rosie asezonata cu o lingura de ulei samburi struguri, lamaie/otet balsamic si 200 ml suc lamaie; ceai verde + talpa gastei + teci de fasole
Gustare: o portocala
Cina: Platou Nature:
– 200-250 broccoli innabusit/la aburi
– 2 morcovi fierti/cruzi taiati rondele
– 150 – 200 g conopida innabusita
– 6-8 masline
– ceapa taiata bucatele mici
– verdeata tocata marunt
– zeama de la o jumatate de lamaie, putina sare, o lingura de ulei de samburi de struguri
Marti
Mic dejun: o felie de paine de secara prajita + 60 g telemea de capra + o rosie + o jumatate ardei gras rosu
Gustare: 200 g ananas crud
Pranz: 150 g somon (gratar/cuptor ± mujdei de usturoi), 200 g mamaliga, 200 ml suc de lamaie; ceai verde + rozmarin + leustean
Gustare: 200 g pomelo
Cina: mancare de fasole verde: 200-250 g fasole verde, 3-4 linguri de bulion, putina sare, apa, usturoi ± condimente; salata: salata verde + ruccolla ± ceapa (rosie/verde), putina sare, o lingurita de ulei de samburi struguri, lamaie
Miercuri
Mic dejun: omleta cu conopida: 2 oua/8 -10 oua de prepelita se bat bine si se amesteca cu 80- lOOg telemea slaba de vaca + 6-8 buchetele de conopida tocate marunt + putina sare, un varf de piper, verdeata – toate se pun intr-o farfurie de teflon, in 1 lingurita de unt; 1-2 rosii
Gustare: un pumn de caju crud
Pranz: 150 g piept de pui/curcan la gratar; salata asortata de sezon 3-4 tipuri de legume si 200 ml suc lamaie; ceai verde + anghinare + roiboss
Gustare: 200 g fructe de padure
Cina: 200-550 ml sana/kefir; 4-5 biscuiti de ovaz
Joi
Mic dejun: o felie paine de secara, un ou fiert (de preferat moale), salata din 2 morcovi si 2 castraveti medii
Gustare: un mar sau o para
Pranz: supa de pui: pui dezosat taiat bucatele, morcovi, usturoi, telina, pastarnac, ceapa, patrunjel; peste (macrou, hering, somon) + un cartof copt
Gustare: 100 – 150 g de fructe de padure
Cina: un pahar de iaurt slab de 250 g (maximum 1,5% grasime) + un pumn de nuci pisate
Vineri
Mic dejun: un fresh din suc de morcovi si sfecla rosie; un mar; 4, 5 biscuiti integrali
Gustare: o banana
Pranz: 150 g piept de curcan la cuptor + conopida si morcovi la abur
Gustare: un pumn de alune de padure neprajite
Cina: salata din telina, sfecla rosie si frunze de salata, stropita cu suc de lamaie + o lingura de ulei din samburi de struguri + mozzarella.
Sambata
Mic dejun: 2 jumatati de ardei kapia umpluti cu urda + salata dintr-un mar si un morcov mediu (date pe razatoare)
Gustare: un pumn de nuci si seminte de dovleac amestecate (neprajite)
Pranz: fructe de mare stropite cu suc de lamaie + orez brun (se poate inlocui cu porumb sau quinoa)
Gustare: 2 kiwi sau o portocala
Cina: salata de varza + ou fiert + 2 rosii medii + 2 castraveti medii + 1 ardei kapia (taiate bucati mici si amestecate)
Duminica
Mic dejun: salata din 3, 4 fructe la alegere (de preferat acide, kiwi, mar sau para, ananas, grapefruit, capsuni, portocale etc.)
Gustare: un pumn de goji + migdale amestecate
Pranz: supa de linte (300 g linte, 150 g ceapa, 100 g patrunjel radacina, 4-5 catei de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingura de ulei, foarte putina sare, piper, cimbru) + 100-150 g carne de pui la cuptor
Gustare: 2 linii de ciocolata neagra (peste 80% cacao)
Cina: peste + ciuperci la cuptor (somon, macrou, hering) + piper + usturoi sau ceapa
Vanessa Stefan
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024