Dieta Cambridge îți schimbă radical silueta!
Cauți o soluție radicală pentru schimbarea siluetei și chiar a vieții? Dieta Cambridge este un regim de slăbit extrem, cu foarte puține calorii, de aceea nu este recomandată decât sub supraveghere medicală. Dacă eșți curios să afli în ce constă dieta Cambridge, vei afla din acest articol!
08.11.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 43 secundeDescoperă cum se ține dieta Cambridge, un regim de slăbit cu extrem de puține calorii și cu rezultate imediate!
Dieta Cambridge – ce ai voie să mănânci?
Dieta Cambridge a fost creată în anii ’70 de dr. Alan Howard de la Universitatea Cambridge, ca o metodă rapidă de slăbire. Meniul dietei Cambridge este compus din doar 415-1500 de calorii în fiecare zi, în funcție de cum îți este prescris de unul dintre consultanții pentru dieta Cambridge – numărul caloriilor zilnice depinde de greutate, vârstă, sex și alți factori.
Ceea ce poți mânca depinde de cât de mult trebuie să slăbești, însă la baza dietei stau produsele create special pentru această dietă. Aceste produse conțin carbohidrați, grăsimi din proteine și fibre, precum și 30 de alți nutrienți.
Pentru cei ce doresc să urmeze dieta Cambridge, există shake-uri, supe instant, batoane și budinci cu diferite arome. Scopul acestor produse, conform creatorilor dietei Cambridge, este să țină sub un control strict numărul zilnic al caloriilor consumate, însă acestea nu sunt sănătoase pe termen lung și sunt costisitoare.
Dieta Cambridge – beneficii și dezavantaje
Beneficiile dietei Cambridge sunt evidente: în primul rând, slăbești mult și repede, în funcție de cât de mult ti-ai propus să slăbești. Există și un program de slăbit pe termen lung, deci teoretic poți pierde oricât de multe kilograme. Dar haideți să analizăm împreună dieta Cambridge!
Dieta Cambridge, beneficii
Majoritatea persoanelor care urmează astfel de diete extreme, cu foarte puține calorii, observă că slăbesc aproape “peste noapte”. Scăderea ponderală este dramatică și foarte rapidă. Un alt avantaj al dietei Cambridge este că produsele recomandate sunt echilibrate din punct de vedere nutritiv, așa că sunt șanse relativ mari de a obține vitaminele și mineralele de care ai nevoie – totuși, nu din alimente “reale”.
Dieta Cambridge, dezavantaje
Oricât ar părea de tentantă, dieta Cambridge are efecte secundare chiar din primele zile – respirație neplăcut mirositoare, senzație de uscăciune a gurii, oboseală, amețeală, insomnie, greață și constipație. Constipația este cauzată de diminuarea consumului de carbohidrați și fibre. Cea mai grea parte a dietei Cambridge este să o urmezi pe termen lung, pentru că nu ai voie să consumi alimente obișnuite, iar dieta nu este una economică. Dieta Cambridge nu este o variantă potrivită pe termen lung, de aceea ar fi bine să te orientezi către diete mai sănătoase și mai echilibrate din toate punctele de vedere.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024