Dieta cu dovlecei te ajuta sa scapi de 7 kg intr-o luna
Daca nu-ti place ce vezi in oglinda, dieta cu dovlecei te poate ajuta sa rezolvi problema kilogramelor in plus rapid si fara sa te infometezi. Dieta presupune consumarea la fiecare dintre cele 3 mese a cate unui fel de mancare pe baza de dovlecei gatiti dietetic, alaturi de alte alimente sanatoase. Urmeaza aceasta cura timp de o luna de zile, iar la sfarsitul celor 30 de zile cantarul va arata cu aproximativ 7 kg mai putin. Dovleceii te vor ajuta nu doar sa slabesti, ci si scapi de toxinele acumulate in organism.
17.09.2014
Timp estimat de citire:
3 minute, 52 secundeSa descoperim in continuare ce beneficii aduce sanatatii dieta cu dovlecei, cum trebuie pregatiti acestia pentru a fi dietetici si cateva retete delicioase si usor de preparat pe baza de dovlecei.
Dieta cu dovlecei, beneficii pentru sanatate
Dovlecelul, o leguma cu originea in America Centrala, contine 95% apa, ceea ce face din el un aliment usor de digerat si recomandat nu doar in dietele de slabire, dar si in cele de detoxifiere. Este bogat in minerale si oligoelemente, ale caror proprietati sunt pastrate doar daca se opteaza pentru gatirea la aburi a dovlecelului. 100 g de dovlecei pregatiti la abur iti asigura un aport de 700 mg de potasiu, fosfor, magneziu si calciu. Efectele hipertensive ale potasiului ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular, motiv pentru care dieta cu dovlecei este recomandata si persoanelor care se confrunta cu acest tip de probleme.
Dovlecelul este bogat in vitaminele C, B3 si provitamina A, continute in special in coaja. Totodata, este o excelenta sursa de fibre solubile (pectine si celuloza). Dovleceii tineri contin pectine, care se fac raspunzatoare de inmuierea lor atunci cand sunt gatiti. Legumele mai batrane contin celuloza, raspunzatoare de consistenta fibroasa a acestora. Aceste fibre faciliteaza tranzitul intestinal, fiind totodata benefice in tratamentul gastritelor. In plus, fibrele contribuie si la diminuarea stratului de grasime de pe abdomen.
Cum trebuie pregatiti dovleceii in dieta cu dovlecei
In cadrul acestei diete, dovleceii trebuie pregatiti la abur sau pot fi consumati cruzi. Nu trebuie prajiti in ulei, ci, eventual, stropiti cu cateva picaturi de ulei de masline. Poti prepara o delicioasa salata din dovlecei, vinete si rosii la abur, toate asezonate cu ulei de masline si condimente. Nu tine legumele prea mult la abur intrucat isi pierd savoarea si adauga uleiul si condimentele imediat ce le-ai scos din tigaie.
La fel de savurosi sunt si daca se consuma cruzi, asezonati cu putina zeama de lamaie. In acest caz, este important ca dovleceii sa fie proaspeti, tari si cu coaja curata. Daca te deranjeaza semintele, trebuie sa stii ca varietatile de dovlecei subtiri si lungi contin mai putine seminte.
In dieta cu dovlecei, poti consuma si carne. Privilegiaza pestele si carnea rosie, alaturi de care prepara-ti o delicioasa salata de dovlecei. Hidrateaza-te corespunzator, fa orice fel de activitate fizica cel putin 30 de minute zilnic si dormi 7-8 ore pe noapte.
Retete delicioase pe care sa le incerci in dieta cu dovlecei
Iata doua retete de mancaruri pe baza de dovlecei, usor de preparat si delicioase, pe care sa le consumi in dieta cu dovlecei:
- Dovlecei umpluti cu peste
- 600 g file de crap
- 3 dovlecei medii
- 100 ml smantana cu continut slab de grasimi
- 2 felii de paine integrala
- O lamaie
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 lingurite de ulei de masline
- Patrunjel si marar proaspat tocate
- Sare si piper
Taie dovleceii pe jumatate in lungime, fara a-i curata de coaja. Scobeste jumatatile si presara sare. Marunteste painea, taie ceapa si piseaza usturoiul. Taie fileul de peste in bucati mici, adauga painea maruntita, patrunjelul si mararul tocate, miezul dovleceilor, ceapa tocata si usturoiul pisat. Amesteca toate ingredientele intr-un robot, apoi adauga smantana si mai amesteca timp de 4-5 secunde. Umple jumatatile de dovlecei cu aceasta compozitie, presara sare si piper deasupra, apoi stropeste-i cu ulei de masline si cu 2 linguri de apa. Asaza-i intr-un vas termorezistent si introdu-l in cuptorul incalzit in prealabil, la foc mediu. Dupa 30-35 de minute, preparatul este gata.
- Sufleu de dovlecei
- 600 g dovlecei
- 100 g branza de vaci slaba
- 20 g parmezan ras
- Un galbenus
- 2 albusuri batute spuma
- 5 g amidon alimentar
- Sare si piper
- Nucsoara
Incepe prin a gati dovleceii la abur, dupa care mixeaza-i in blender. Piureul astfel obtinut pune-l intr-o tigaie antiadeziva si las-o pe foc timp de 5-10 minute, amestecand prin piure pana cand acesta nu mai este apos. Peste dovlecei, adauga amidonul in ploaie amestecand in continuare pana cand compozitia se ingroasa. In sfarsit, adauga branza, parmezanul ras, galbenusul si albusurile batute spuma. Amesteca inca putin ingredientele pentru a se incorpora bine, dupa care toarna compozitia intr-un vas termorezistent pe care il vei introduce in cuptorul incalzit in prealabil. Sufleul este gata dupa aproximativ jumatate de ora.
Oana Anghel
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024