Dieta Day Light
Dieta Day Light prevede mese normale pe toata durata saptamanii, de fapt, pe toata durata anului, cu o singura zi de restrictii alimentare - ziua „light”. Astfel, putin cate putin, vei pierde kilogramele care te deranjeaza - pana la 10 kg in mod definitiv - fara a provoca dezechilibre in organism.
01.07.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 56 secunde
Schema zilei „light”
Mic dejun
- 30-40 g paine integrala sau paine integrala prajita; 30 g marmelada sau miere; ceai la discretie
Gustare pentru dimineata si dupa-amiaza
- un fruct, la alegere
Pranz
- 250 g legume crude sau fierte
- 200 g carne alba sau 2-3 oua sau 300 g peste
Cina
- 250 g legume crude sau fierte
- 200 g carne alba sau 2-3 oua sau 300 g peste
In ziua Day-Light
Nu gati cu ulei, otet sau sosuri. Foloseste doar suc de lamaie sau otet aromatizat si/sau ierburi aromatice, pentru a putea inlocui sarea. Nu bea nicio bautura carbogazoasa sau alcool. Sunt admisi doar 2 litri de apa plata sau minerala.
Daca esti vegetariana, ca sa nu renunti la proteine, inlocuieste carnea si pestele cu soia.
Dieta Day Light a fost creata de Marc Messegue si experimentata in centrul sau de sanatate din Umbria. Scopul? Obtinerea unei pierderi in greutate de 200 g saptamanal, 800 g intr-o luna, 10 kilograme intr-un an. Secretul acestei diete? Sa tii regim doar o zi din cele sapte ale saptamanii. Un “sacrificiu” usor de tolerat pentru persoanele care dau jos mai greu kilogramele si care, din acest motiv, nu au avut rezultatele scontate in trecut. “De multe ori, adoptarea unei diete reprezinta renuntarea la viata sociala si, implicit, la micile placeri ale vietii, explica Messegue. Cine simte asta ca pe o povara, inevitabil va renunta cu usurinta la orice tip de regim si se va „arunca” asupra alimentelor, acumuland ulterior mai mult decat au pierdut.
Iata care este ideea Day Light:
O zi de regim controlat, care va reduce un kilogram de pe cantar. Din acest kilogram, 80% este apa, restul este grasime. Este suficient sa repeti ziua „light” in fiecare saptamana, pentru a insuma o pierdere graduala (200 g o data), ceea ce, in timp, garanteaza o slabire consistenta si definitiva.” Atentie, insa: unii nutritionisti nu considera suficienta o zi de regim alimentar pe saptamana pentru a compensa excesele alimentare. Metoda este valabila doar pentru cei care sunt obisnuiti cu perioade de alimentatie moderata. Cine se stie gurmand trebuie sa adopte in plus cateva reguli alimentare chiar si pentru restul zilelor:
- mananca incet, fara stres, fara intreruperi, intr-o atmosferã de calm si liniste;
- inainte de masa principala, consuma o salata, care va crea senzatia de satietate;
- mananca la ore fixe;
- nu bea in timpul meselor: acest lucru duce la ingreunarea digestiei, prin marirea cantitatii de acid in stomac;
- dupa ora 17.00 nu se consuma alimente bogate in proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore inainte de culcare nu se mananca nimic;
- seara, inainte de culcare, poti bea o cana cu ceai de tei sau musetel.
Dieta in timpul saptamanii
Redu portiile obisnuite: daca vrei sa pierzi pana la patru kilograme intr-un an, este suficient sa renunti la cate “o furculita” de paste, una de orez sau doua felii de paine in fiecare zi si urmeaza aceste reguli:
- Nu manca paste sau orez mai mult de o data pe zi si, la aceeasi masa, daca mananci paine, nu mai manca orez sau cartofi.
- Incepe fiecare masa cu legume crude sau fierte.
- Ca gustare, incearca sa mananci intotdeauna fructe de sezon care nu numai ca blocheaza pofta de mancare, ci aduc si vitamine si oligoelemente utile echilibrului sistemului biochimico-hormonal si, implicit, al metabolismului.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024