Cand vrei sa slabesti repede, dieta de 13 zile este una dintre cele mai populare alegeri. Dieta de 13 zile sau dieta daneza este o cura de slabire foarte restrictiva, insa promite sa-ti schimbe metabolismul si sa te faca sa slabesti cel putin 5-7 kilograme intr-un timp foarte scurt. Pentru ca iti schimba metabolismul, se spune ca dupa ce tii dieta daneza, nu te mai ingrasi!
13.05.2014
Timp estimat de citire:
4 minute, 35 secundeDescopera ce sa mananci in fiecare zi din dieta de 13 zile si cat slabesti cu dieta de 13 zile!
Avantajul evident al dietei daneze sau dieta de 13 zile este ca slabesti foarte repede. In nici doua saptamani, poti sa pierzi cateva marimi la haine si sa te simti mai bine in pielea ta, in special inainte de un eveniment important din viata ta sau inainte de a merge la plaja.
In schimb, dieta de 13 zile este una restrictiva, ce necesita autocontrol si vointa. Pe parcursul celor 13 zile de dieta, te vei confrunta cu senzatia de foame, pe care este insa mai usor sa o combati daca bei multa apa si ceaiuri din plante, permise in dieta.
O regula esentiala in dieta de 13 zile este ca, daca te abati chiar si un pic de la meniul de mai jos, trebuie sa intrerupi dieta, pe care o poti relua dieta de 13 zile numai dupa 6 luni.
Este interzis sa introduci orice alt aliment in meniu, in afara de cele specificate mai jos! Chiar daca este vorba de un aliment dietetic, un fruct sau doar o patratica de ciocolata, dieta de 13 zile trebuie intrerupta daca ai mancat altceva decat este in meniu.
Ziua 1
Mic dejun: o ceasca de ceai sau cafea neagra, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 400 g de spanac spanac calit intr-o lingura de ulei, o rosie
Cina: 250 g de carne slaba de vita, o salata verde mare cu o lingura de ulei si zeama de la o lamaie
Ziua 2
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar
Pranz: 250 g de sunca slaba (Praga), 200 g de iaurt natural
Cina: 250 g de carne slaba de vita, o salata verde mare cu o lingura de ulei si zeama de la o lamaie
Ziua 3
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, 200 g de fasole verde, o rosie
Cina: o felie mare de sunca slaba, 400 g de salata cu fasole verde si rosii
Ziua 4
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 200 g de iaurt natural, 250 ml de suc natural de portocale
Cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g de branza de vaci degresata
Ziua 5
Mic dejun: un morcov crud, dat pe razatoare, cu zeama de la o jumatate de lamaie
Pranz: 200 g de peste slab la gratar, zeama de la o lamaie si o lingurita de unt
Cina: 200 g de carne slaba de vita, o telina mica data pe razatoare si stropita cu zeama de lamaie
Ziua 6
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, 1 morcov mare dat pe razatoare, cu zeama de lamaie
Cina: o jumatate de piept de pui fiert, o salata verde cu o lingura de ulei si zeama de lamaie
Ziua 7
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, fara zahar
Pranz: un pahar mare de apa
Cina: 200 g de carne de miel, 1 mar
Ziua 8
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar
Pranz: 2 oua fierte tari, 400 g de spanac, o rosie
Cina: 200 g de carne slaba de vita, o salata verde cu o lingura de ulei si zeama de lamaie
Ziua 9
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar
Pranz: 250 g de sunca, 200 g de iaurt natural
Cina: 250 g de carne slaba de vita, o salata verde cu o lingura de ulei si zeama de lamaie
Ziua 10
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, o felie de sunca slaba, o salata verde stropita cu zeama de lamaie
Cina: o telina fiarta si data pe razatoare; o rosie; un mar, o para sau o portocala
Ziua 11
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 200 g de iaurt natural, 200 ml de suc de portocale natural
Cina: un ou fiert tare, un morcov ras, 250 g de branza proaspata de vaci
Ziua 12
Mic dejun: un morcov mare dat pe razatoare
Pranz: 200 g de peste fiert, zeama de lamaie si o lingurita de unt
Cina: 250 g de carne slaba de vita, o telina data pe razatoare
Ziua 13
Mic dejun: o ceasca de o cafea neagra sau ceai, pe care o poti indulci cu o lingurita de zahar; o felie de paine prajita
Pranz: 2 oua fierte tari, un morcov dat pe razatoare
Cina: 250 g de carne de pui fiarta, o salata verde cu o lingura de ulei si zeama de lamaie
Data publicarii: 13.05.2014
14.11.2024