Dieta de 3 zile cu iaurt sau cura de 3 zile
Dieta cu iaurt face parte din categoria celor restrictive. De aceea este recomandată să fie ținută doar pe o perioadă de 3 zile. Cu ajutorul ei, datorită faptului că se creează un deficit caloric ridicat, se pot pierde până la 2 kilograme. Dieta cu iaurt nu poate fi considerată un regim sănătos, pentru că nu presupune schimbări consistente, pe termen lung, în stilul de viață. Dar, având în vedere durata scurtă și alimentele sănătoase recomandate, poate fi un regim potrivit atunci când îți dorești să scapi rapid de câteva kilograme, cu prilejul unui eveniment, pentru a purta din nou rochia preferată, de exemplu.
19.11.2020
Timp estimat de citire:
5 minute, 28 secundeDieta cu iaurt, o dietă cu rezultate rapide
E adevărat că avantajele pe termen scurt ale dietei vizează pierderea rapidă a 1-2 kilograme, însă datorită ei poți învăța un obicei bun pentru sănătatea ta și pentru a menține o greutate sănătoasă pe termen lung: consumul de iaurt. Nu întâmplător a fost ales acest aliment pentru a fi consumat de mai multe ori pe zi pe parcursul acestei diete. Iaurtul este un aliment cu beneficii grozave pentru scăderea în greutate și este foarte indicat să-i faci loc în meniul tău și după ce ții dieta cu iaurt de 3 zile.
Beneficiile iaurtului pentru scăderea în greutate
Iaurtul, la fel ca și alte lactate, este o sursă foarte bună de calciu. Cercetătorii de la Universitatea Knoxville au descoperit recent că sursele alimentare de calciu pot influența direct eforturile tale de a scădea în greutate. Calciul poate ajuta la reducerea țesutului adipos și la susținerea metabolismului în timpul procesului de slăbire. Este indicat să consumi trei porții de lactate pe zi. Creșterea aportului de calciu poate avea un impact special și asupra grăsimii depusă pe abdomen. Un studiu prezentat în 2007 a arătat că alimentația bogată în calciu a ajutat la reducerea circumferinței abdominale. Un program de exerciții fizice, o dietă moderată caloric și consumul de alimente bogate în calciu au determinat modificarea metabolismului, susținând arderea accelerată a grăsimii.
Pentru a scădea în greutate, e important să te focusezi și pe aportul de proteine. Ai nevoie de proteine pentru a nu resimți o senzație accentuată de foame și să ai mai multă energie pentru a susține și un eventual program de exerciții fizice. A consuma alimente bogate în proteine și alimente bogate în calciu este o combinație utilă pentru reducerea grăsimii corporale și pentru sănătatea digestivă.
Lactatele, prezente și în dieta cu iaurt, sunt din acest punct de vedere alimentele ideale, însă ele vin de multe ori și cu o doză ridicată de grăsimi, de nedorit atunci când vrei să slăbești. Iaurtul este însă o excepție. Nu conține o cantitate mare de grăsimi, oferind toate beneficiile lactatelor, fără a avea multe calorii. Consumul zilnic al iaurtului (simplu, fără zahăr adăugat) poate susține și sistemul imunitar, reducând inflamația din organism, și poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol LDL. Marele avantaj pentru sănătate oferit de consumul de iaurt este îmbunătățirea tranzitului intestinal și a digestiei, iaurtul fiind un aliment fermentat care conține bacterii probiotice, benefice aparatului digestiv și întregului organism.
Dieta cu iaurt – meniu pe zile
În cadrul acestei diete rapide este recomandat consumul a trei iaurturi simple pe zi (100 g) combinate cu anumite legume sărace în calorii. Iată planul alimentar pentru cele trei zile de dietă cu iaurt:
Ziua 1
- Mic dejun: un iaurt de 100 g (3,5%) în care poți turna un mix de cereale integrale neîndulcite sau fulgi simpli de ovăz.
- Prânz: o porție medie de legume fierte (cartof, morcov, țelină, broccoli, conopidă, fasole verde), cu puțin ulei de măsline, sare și piper și un iaurt de 100 g în care poți adăuga o mână de fructe de pădure.
- Cină: salată de crudități dintr-un morcov și un măr rase şi 50 g de şuncă de pui sau de curcan, cu dressing dintr-un iaurt natural, puţin ulei de măsline, sare şi piper.
Ziua 2
- Mic dejun: salată din doi castraveţi proaspeţi alături de un dressing dintr-un iaurt simplu
- Prânz: 150 de grame de piept de pui sau curcan la grătar cu salată de legume (roșii, castraveți, ardei gras) şi dressing dintr-un iaurt natural
- Cină: un iaurt natural cu o mână de fructe de pădure
Ziua 3
- Mic dejun: un iaurt natural cu felii de măr gratinate, peste care se adaugă câteva bucăţele de brânză feta şi puțină scorţişoară
- Prânz: 150 de grame de pește la grătar sau la cuptor (macrou, cod, păstrăv) cu salată de castraveţi şi dressing de iaurt natural şi muştar
- Cină: 100 de grame de paste integrale cu sos de roșii şi un iaurt natural
Dacă ți se face foame între mese, poți consuma un fruct.
Dieta cu iaurt – avantaje și riscuri
Dieta cu iaurt te poate ajuta într-adevăr să scazi un pic în greutate, însă cele numai trei zile de dietă nu sunt suficiente pentru a produce schimbări pe termen lung. În orice dietă de slăbit, la început vei pierde în greutate pe baza lichidelor excedentare, ori scopul real al unui program de slăbit trebuie să fie reducerea țesutului gras. Dieta cu iaurt de 3 zile nu va avea niciun efect asupra compoziției corporale. Numai un regim ținut pe termen lung, combinat cu un program susținut de activitate fizică poate determina reducerea masei grase și protejarea masei musculare.
Având în vedere restricția calorică, dieta cu iaurt poate eșua din cauza senzației puternice de foame, care te poate determina să mănânci necontrolat. Poți de asemenea să resimți stări de oboseală sau de nervozitate.
Un alt dezavantaj al dietei cu iaurt și al altor regimuri de acest tip vine din repetarea lor. Din cauza restricției calorice metabolismul tinde să scadă. Kilogramele pierdute vor fi recâștigate rapid după încheierea dietei, ajungându-se la cunoscutul efect yo-yo, în care slăbești și te reîngrași rapid.
În concluzie, poți încerca dieta cu iaurt, dar nu te aștepta la rezultate spectaculoase care să se păstreze pe termen lung.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024