Dieta Viva Mayr, secretul siluetei perfecte
Dieta Viva Mayr, dieta recomandata pacientilor clinicii de lux Viva Mayr din Austria, promite pierderea unui numar semnificativ de kilograme in 14 zile, plus o piele regenerata si multa energie. Prin acest regim se urmareste nu doar pierderea kilogramelor in exces, dar si modificarea comportamentului alimentar si o noua abordare a alimentelor. Cele doua saptamani de dieta reprezinta doar punctul de plecare al acestei metode, apoi principiile alimentare insusite vor trebui respectate pe termen lung pentru ca greutatea obtinuta sa ramana constanta.
14.11.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 57 secundeSa descoperim, asadar, ce reguli trebuie respectate in dieta Viva Mayr si doua retete ce pot fi preparate in cadrul acestei diete.
Reguli de urmat in dieta Viva Mayr
Pentru bunul mers al acestei diete este necesar sa respecti urmatorul decalog:
- Opreste-te in momentul in care apare senzatia de satietate;
- Mesteca mult; cu cat mesteci mai mult, cu atat creierul trimite mai rapid semnale de satietate (la 30-40 de mestecaturi), deci vei manca mai putin;
- Nu manca cruditati dupa orele 16.00, iar proteine animale doar o data la doua zile;
- Fa cel putin 15 minute de exercitii zilnice intrucat activitatea fizica este extrem de importanta pentru digestie, silueta si sanatate;
- Ia un mic-dejun consistent;
- Cineaza cel tarziu la orele 18.00 pentru ca mancarea sa aiba timp sa treaca prin tot procesul de digestie pana la culcare;
- Culca-te la cel mult 4 ore dupa cina, pentru a beneficia de cel putin 7 ore de somn pe noapte. In timpul somnului se secreta leptina, un hormon care controleaza apetitul. Cu cat dormi mai mult, cu atat se secreta mai multa leptina.
- Bea intre 2 si 3 litri de apa zilnic, insa nu in timpul meselor;
- Nu manca in conditii de stres;
- Elimina zaharul din alimentatie, inlocuind produsele care contin zahar cu fructe.
Meniuri din dieta Viva Mayr
Incepe dieta Viva Mayr cu etapa cea mai importanta, achizitionarea alimentelor sanatoase. Acestea trebuie sa fie proaspete, pe cat posibil bio. Pe lista de cumparaturi noteaza-ti cerealele, fructele si legumele, mirodeniile, ouale, laptele de capra si de oaie, uleiurile presate la rece.
Iata doua dintre retetele pe care bucatarii de la clinica Viva Mayr le pregatesc pacientilor care se confrunta cu kilograme in plus:
Polenta cu legume
Polenta este un tip de mamaliga moale, care poate fi preparata atat traditional, din faina de porumb, cat si din faina de ovaz. Pentru acest fel de mancare ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 ml apa
200 g polenta
20 g unt
Broccoli, morcov, dovlecei – aproximativ 100 g din fiecare leguma
Sare
Busuioc sau patrunjel
Apa se da in fiert, dupa care se adauga polenta si se amesteca bine. Se adauga apoi untul si sarea, se mai lasa la fiert cateva minute, dupa care preparatul se ia de pe foc si se acopera. Acesta trebuie sa stea acoperit aproximativ 20 de minute, timp in care lichidul ramas sa fie absorbit complet. Separat, se prepara legumele la abur, apoi acestea se vor aseza deasupra polentei. Poti orna acest preparat cu frunze de busuioc sau de patrunjel.
Salata cu nuci
Aceasta este un alt preparat recomandat in dieta Viva Mayr, delicios si satios. Pentru aceasta salata ai nevoie de:
Salata verde
2 mere curatate
50 g nuci
3 linguri ulei de in
2 linguri suc de lamaie
O lingura smantana
Sare
Salata verde se spala, se rupe, iar peste ea se adauga merele taiate cubulete si nucile. Separat, se amesteca uleiul de in, zeama de lamaie, smantana si sarea. Dressingul astfel obtinut se toarna peste salata.
Insoteste dieta Viva Mayr de sport, de o buna hidratare si, foarte important, de o odihna adecvata, iar in 2 saptamani poti scapa de cel putin 4 kg.
Sursa: mince.fr
Oana Anghel
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024