Dinu Maxer: “Mananc orice, dar in cantitati mici”
Despre Dinu Maxer se pot spune multe lucruri frumoase. Este absolvent al Facultatii de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, este compozitor, textier, orchestrator, membru al Uniunii Compozitorilor si castigatorul a numeroase premii. Se mentine in forma cu mult sport, dupa ora 18.00 evita grasimile si este mare amator al mancarurilor fine.
26.07.2011
Timp estimat de citire:
1 minut, 56 secundeSlab sau Gras: In opinia ta, care este cheia frumusetii fizice?
Dinu Maxer: Este o combinatie fericita intre zestrea genetica, sportul practicat in copilarie iar apoi, la maturitate, si dieta!
Slab sau Gras: Practici vreun sport?
Dinu Maxer: Pe perioada verii imi place sa alerg si sa joc baschet, iar odata cu lasarea frigului intru in sala de forta deoarece trebuie sa-mi protejez coardele vocale.
Slab sau Gras: Esti atent la alimentatia ta?
Dinu Maxer: Da si nu. Da, fiindca dupa ora 18.00 incerc sa nu mai mananc grasimi, paine si alte alimente grase, inlocuindu-le cu fructe sau lactate; si nu, fiindca ma ghidez dupa sloganul “mananca orice dar in cantitati mici”. Aici chiar as face o recomandare: de preferat sa mancati o bucatica de ciocolata dupa masa, pentru a va crea senzatia de satietate, dar doar una! Glucoza relaxeaza musculatura gastrica si face ca alimentele sa intarzie mai mult in stomac, preintampinand ca senzatia de foame sa se instaleze repede.
Slab sau Gras: Ce aliment preferat ai?
Dinu Maxer: Laptele!
Slab sau Gras: Stii sa gatesti?
Dinu Maxer: Da, dar nu bine. Deea gateste chiar prea bine si ma face sa ma lupt cu mine pentru a nu ma ingrasa!
Slab sau Gras: O sa iti indrumi baietelul catre sport? Catre ce sport?
Dinu Maxer: Desigur. Andreas Kristian Maxer va face inot, dar si tenis (fratele meu mijlociu, Mihai, este instructor de tenis), iar eu mi-as dori sa arunce cu mine la cos – pana acum am reusit doar sa-l aduc pe teren si sa ma urmareasca pe mine jucand baschet!
Slab sau Gras: Esti un gurmand?
Dinu Maxer: Apreciez mancarurile fine, imi plac combinatiile surprinzatoare, usor dulci, cel mai bun exemplu este somonul asezonat cu salata de fructe exotice, pe care l-am servit la nunta noastra. Cand merg in excursii in strainatate, prefer sa platesc mai mult pentru bufetul suedez si la masa de seara, pentru a putea gusta tot felul de preparate traditionale.
Interviu: Vali Morarescu
Actrița Olivia Munn și lupta sa cu cancerul mamar
14.03.2024
Paris Hilton, formă de invidiat la 42 de ani. Cum mai arată moștenitoarea imperiului Hilton și ce face pentru a se menține în formă
25.10.2023
Kim Kardashian a slăbit 8 kilograme în 21 de zile pentru a încăpea în rochia celebrei Marilyn Monroe. Cum a reușit acest lucru
24.10.2023