Doinita Oancea: „Frumusetea nu sta in forme, ci in sufletul omului!”
Doinita Oancea stie ca frumusetea vine din interior, ca un zambet si o imbratisare fac cat o mie de cuvinte si crede cu tarie in iubire. Emana blandete, caldura si optimism, atuuri ce o ajuta sa fie inconjurata de prieteni si care-i ofera putere sa-si indeplineasca visurile. Care sa fie reteta fericirii si a implinirii? Va invitam sa-i descoperiti ingredientele intr-un interviu oferit cu sinceritate si emotii de catre frumoasa actrita.
02.03.2016
Timp estimat de citire:
5 minute, 9 secundeSlab sau Gras: Ai demonstrat ca de la actorie la moda nu este decat un pas. Dilo’s, Gipsy Love, iar acum Tribute to Romania. Ce ne spui despre noul tau proiect si ce planuri de viitor ai pe partea profesionala?
Doinita Oancea: Tocmai am scos tricoul cu numarul 6, editie speciala pentru luna iubirii si luna cadourilor (pe care il port si in poza). Sunt mandra pentru ca ideea desenului imi apartine in totalitate si nu cred ca altcineva ar fi putut mai bine decat Adrian Calin sa o puna atat de frumos pe hartie. In primul rand, doresc sa punctez ca tehnica folosita pentru desenele care se regasesc in printul tricourilor face ca acest proiect sa fie UNIC. Tribute to Romania este pentru toti cei care iubesc macar o bucatica din tara asta, pentru toti cei care iubesc, inteleg si apreciaza arta si pentru cei care mananca fashion pe paine. Proiectul va continua si cu alte cladiri-simbol din tara imprimate pe tricouri si adaugam rochiile de mireasa pe care le facem in „Atelier de frumos”. Alte planuri? Un film, un serial, o noua linie de haine casual si un Beauty Boutique. Am ceva planuri, nu-i asa?
Zambesti mereu, esti optimista si energica. Impartaseste-ne si noua ingredientele retetei tale.
Cel mai important ingredient este iubirea. Am fost iubita de mica, acasa, sunt iubita de familie, de prieteni si la randul meu ofer foarte multa iubire. Mi se spune des ca eman in jur dragoste si energie pozitiva, iar imbratisarile pe care le ofer sunt mereu din suflet.
A venit primavara in mod oficial. Cum iti pregatesti organismul pentru noul sezon?
Trec printr-o perioada de oboseala cronica, imi este somn tot timpul, dar refuz sa ii fac pe plac organismului, asa ca fac miscare, merg la niste cursuri si incerc sa mananc sanatos. Am renuntat la prajeli si la fast-food si mananc foarte multe ciorbe si supe. Si parul meu este afectat in aceasta perioada, asa ca am schimbat gama de sampoane si, in plus, imi fac masti naturale cu ulei de cocos, de masline si de argan, pentru hidratare si stralucire.
Ai tinut vreodata o cura de slabire sau de detoxifiere drastica? Daca da, in ce a constat si care au fost rezultatele?
Am incercat la un moment dat sa tin dieta Dukan, cea bazata pe proteine. Am reusit cam trei saptamani, insa, desi am scapat de cativa centimetri, am slabit doar doua kilograme. Am renuntat, apoi, pentru ca eu sunt pofticioasa si imi este foarte greu sa tin o dieta stricta.
Anul trecut ai slabit destul de mult, mentinandu-ti totusi un tonus bun. Cat de importante crezi ca sunt gandirea si atitudinea in procesul de slabire?
Este important sa intelegem ca hrana este doar pentru supravietuire. Au mai mult succes cei care se hranesc doar ca sa traiasca decat cei care traiesc doar ca sa se hraneasca. Este important, atunci cand vrei sa slabesti, sa ai vointa, rabdare si sa porneasca dorinta din interior. As vrea ca femeile sa inteleaga ca nu exista norme de frumusete. As vrea sa se accepte asa cum sunt si sa se iubeasca. Stiu ca este foarte greu in societatea de azi, dar eu vreau sa cred ca frumusetea nu sta in forme, ci in sufletul omului.
Care este activitatea fizica pe care o practici cu placere si cat de des faci sport?
Dansul. Pot dansa zi si noapte fara incetare. De fapt, cred ca prin asta imi mentin tonusul.
Cum arata meniul tau intr-o zi normala?
Nu reusesc sa mananc dimineata, deci prima masa este undeva in jur de ora 13.00. Atunci mananc doua sandvicuri sau o omleta sau ton cu lamaie si paine prajita sau hummus cu lipie. Mai mananc intre 18:00 si 22:00 fie o supa-crema, fie o carne slaba la gratar. Dar nu se intampla asta mereu. Cateodata, ma napadesc poftele si aleg un burger cu cartofi prajiti.
Ce gasim in frigiderul tau in acest moment?
In casa mea cea noua nu am inca frigider. In schimb, in casa mamei mele, pentru mine sunt: ton, unt, masline verzi, branza si ciorba de perisoare.
Te consideri o persoana gurmanda? Exista un aliment pe care nu ti-l poti refuza?
Nu stiu daca sunt gurmanda, dar sunt foarte pofticioasa. Nu pot renunta la cartofii prajiti.
Iti place sa gatesti? Care este reteta ta preferata?
Da. Rar, cand am timp, gatesc pui cu smantana si ciuperci, pizza si orez mexican cu sos de soia si pui.
Care este mancarea care iti aminteste de copilarie?
Sosul de alune pregatit de mama.
Te-ar cuceri mai usor un barbat daca s-ar descurca la gatit?
Nu neaparat mai usor, dar imi place ca barbatul sa stie sa gateasca. Mi se pare ca este o activitate care se face perfect „in cuplu”.
Care a fost cel mai frumos dar pe care l-ai primit de 1 sau 8 Martie?
O bijuterie primita in dar de la parintii mei si o pereche de cercei pe care ii scot din urechi foarte rar. Ii port si aici, in poze.
Un gand pentru cititorii revistei Slab sau Gras.
Va doresc tuturor ce imi doresc si mie: fericire! Ma hraneste fericirea celor din jurul meu.
Doinita… pe scurt:
Mi-este dor de… un zbor lung cu avionul si multe zile pe plaja, la soare.
As face orice sa… pot manca ciocolata si cartofi prajiti dimineata, la pranz si seara fara sa ma ingras.
Nu ies din casa fara… telefon, fara sa ma dau cu parfum si fara sa arunc un ruj/gloss in geanta.
Cea mai frumoasa vacanta a fost in… fiecare an, la mare. Marea makes me happy!
Foto: Costin Nicolae Visuals
Make-up: Georgiana Codinca
Vestimentatie: Tribute to Romania, Kraxy Rabbit, Smuggler, Eva’s Lab
Madalina Manole
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020