Dovleac la cuptor
Parcă niciun desert nu are farmec toamna cum are dovleacul copt în cuptor. Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de dovleac pentru copt, unt, zahăr vanilat, zahăr burbon, zahăr cu scorțișoară, zahăr brun și scorțișoară pudra. Pentru contrast folosim puțină boia iute, piper și esențe de rom și de vanilie. Modul de preparare este foarte simplu. Se curăță dovleacul și se taie cubulețe de mărimi potrivite.
01.11.2019
Timp estimat de citire:
0 minute, 53 secundeCubulețele se pun într-un bol pentru a fi presărate cu zahăr, scorțișoară, piper și boia. Se amestecă bine și se stropesc cu esență de rom. Compoziția este apoi transferată într-o tavă ceramică, peste care este turnat untul topit, în care am adăugat zahărul cu scorțișoară, burbon și vanilie.
Tava se acoperă cu o folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit, timp de 60 de minute la o temperatură de 200 de grade. Dovleacul se poate servi simplu sau alături de o cupă de înghețată.
Creveți cu pastă de avocado și castraveți
20.12.2019