Dovlecel cu ardei
Dovlecelul este o legumă versatilă, putând fi gătită în multe feluri. Pe lângă asta, este foarte bogat în fibre, vitamine și minerale. Pentru că în prezent îl găsești indiferent de anotimp, îți prezentăm o rețetă delicioasă și simplă cu care te poți delecta oricând.
03.01.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 23 secundeIngrediente
- 4 dovlecei
- 2 ardei grași (roșu, galben)
- Tarhon
- O roșie
- Pătrunjel
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
După ce se spală, dovleceii se dau printr-o răzătoare
Ulterior se spală ardeii și se taie fâșii
Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie, iar apoi dovleceii dați prin răzătoare și fâșiile de ardei. Se lasă la înăbușit la foc mic.
În timp ce dovleceii și ardeii stau la înăbușit, se taie roșia în felii și se adaugă în tigaie împreună cu celelalte condimente și puțin pătrunjel.
Se mai lasă aproximativ 5 minute și apoi este gata!
Beneficii
100 grame de dovlecel sunt echivalentul a 26 de calorii. Dovlecelul conține vitaminele A, E, C, K, dar și minerale precum sodiu, potasiu, fosfor, calciu, magneziu. Consumul de dovlecel are beneficii pentru sănătate – ajută la îmbunătățirea vederii, la reducerea nivelului de colesterol, oferă protecție pielii. Datorită conținutului de fibre, dovlecelul ajută la menținerea unei stări de sațietate în timp, astfel că se stimulează pierderea în greutate.
Cea mai bună sursă de vitamina C este ardeiul roșu. Ardeiul roșu nu are multe calorii și este bogat în vitamina B6 care ajută organismul în a ține departe anemia.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024