Dulciuri delicioase, cu puține calorii – spor la gătit!
Ți-ai închipuit vreodată că poți savura biscuiți delicioși, tarte și prăjituri fără să îți pui în pericol silueta? Ei, iată că visul ți s-a împlinit! Slab sau Gras ți-a pregătit câteva rețete de dulciuri simple, gustoase, cu puține calorii și ingrediente bio, numai bune de pregătit în zilele calde de vară. Fuguța în bucătărie! Astăzi mâncăm ceva bun!
22.08.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 36 secundeDulciuri cu puține calorii: biscuiți cu tărâțe și cafea
Ingrediente pentru această rețetă
- 1 cană făină integrală;
- 2 căni tărâțe integrale;
- 2 linguri cu scorțișoară;
- 2 linguri cu cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 4 linguri de cafea măcinată;
- 5 linguri de iaurt light;
- 200 g unt;
- 100 g miere;
- 80 g ciocolată neagră.
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă făina, tărâțele, scorțișoara, praful de cacao și cel de copt, plus cafeaua măcinată. Apoi untul, la temperatura camerei, trebuie frământat cu iaurtul, mierea și mixul de ingrediente uscate, până obții o coca modelabilă. Când toate ingredientele s-au încorporat, formează biluțe rotunde, pe care pune-le pe o tavă și dă-le la cuptor. Peste 30 de minute vor fi rumenite și dolofane, gata de tăvălit prin sosul de ciocolată neagră! Yummy!
Dulciuri cu puține calorii: Vis cu fructe
Ingrediente pentru această rețetă
- 200 g iaurt degresat;
- 50 g muesli cu fructe;
- ananas proaspăt;
- mango proaspăt;
- afine;
- mentă;
- scorțișoară.
Mod de preparare
Într-un pahar generos, fie înalt, fie cupă, pune 2 linguri de iaurt. Completează cu niște cubulețe de ananas, apoi muesli, iar iaurt, mango, muesli și afine, și la final iaurt. Decorează desertul cu frunze aromate de mentă și un praf de scorțișoară. Este ideal pentru zilele toride de vară, fiind un dulce răcoritor!
Dulciuri cu puține calorii: Ruladă fără coacere cu brânză dulce
Ingrediente pentru această rețetă
Umplutură:
- 150 g brânză slabă de vaci;
- 1 linguriță rasă de scorțișoară;
- 1 lingură cu iaurt;
- 1 lingură cu zahăr brun.
Aluat:
- 2 linguri tărâțe psyllium;
- 1 cub de unt;
- 1 lingură migdale măcinate;
- 1 lingură caju măcinat;
- 1 lingură cu zahăr brun;
- apă pentru omogenizare.
Mod de preparare
Prepară aluatul frământând toate ingredientele enumerate mai sus. La final trebuie să obții o coca potrivită, care să se poată modela cu un făcăleț. Întinde amestecul pe o tavă și, între timp, ocupă-te de umplutură. Într-un bol micuț, încorporează brânza, iaurtul, scorțișoara și zahărul până se omogenizează. Răsfață cu acest mix blatul, după care rulează totul cu grijă. Lasă prăjitura la cuptor vreme de 2 ore, apoi taie-o rondele și savureaz-o!
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024