Elimina disconfortul kilogramelor in plus cu fructe de padure
Esti o persoana supraponderala? Pariez ca ai obosit sa auzi pe toata lumea spunandu-ti sa consumi fructe. Nutritionistii, familia, prietenii, inclusiv revista preferata insista cu aceste lucruri. Si cel mai tare te deranjeaza faptul ca, desi iti doresti o silueta de viespe, nimeni nu vede ca mai sunt si alte probleme de rezolvat.De exemplu, picioarele umflate chiar si in zilele in care nu faci efort. Vesnica senzatie de oboseala si dereglarile de minerale din organism care iti taie tot cheful de viata. Tranzitul intestinal lent, gastrite, constipatii, dereglari hormonale si alte probleme te fac uneori chiar sa uiti de modelele sociale care le scot mereu in fata pe doamnele cu silueta de manechin. Pana sa ajungi la eliminarea kilogramelor in plus, iti doresti sa scapi de disconfortul provocat de celelalte probleme. O varianta ar fi sa inlocuiesti merele, bananele, portocalele de care efectiv te-ai saturat, cu ceva ce poti sa cumperi sau sa culegi in acest sezon: fructele de padure.
Coacazele rosii regleaza digestia
La loc de cinste printre fructele de padure utile in astfel de situatii, coacazele rosii iti pot rezolva multe probleme. Daca ti se intampla uneori sa iti fie foarte foame sau sa resimti lipsa poftei de mancare se recomanda sa consumi 50-100 g de coacaze rosii inainte si dupa masa. Daca vei consuma coacaze rosii timp de 14 zile o sa observi ca senzatia de foame apare la intensitate normala, digestia s-a accelerat rezonabil si stai mai bine cu nivelul energetic. Ba chiar ai scapat si de durerile ocazionale de cap. Daca suferi de gastrita si alte metode n-au avut efect, este posibil ca tocmai cura cu coacaze rosii sa dea rezultate. Insa, trebuie sa ai grija ca va trebui sa cresti cantitatea consumata pana la 300 g (de preferat inainte de masa). Cand te uiti la televizor si ti se face pofta sa rontai ceva, nu recurge la biscuiti, napolitane sau chipsuri. Coacazele sunt numai bune.
01.05.2008
Timp estimat de citire:
3 minute, 21 secundeZmeura taie pofta de mancare
Consumul de zmeura are efecte sesizabile in cazul in care suferi de dereglari hormonale sau de probleme ale tubului digestiv. Mineralele si vitaminele continute in fructe, dar si in frunze, sunt usor asimilabile de catre organism. Siropul de zmeura o sa te tina la distanta de bauturile carbogazoase cu care te delectezi probabil din comoditate. Are efect racoritor si tonic. El se obtine prin zdrobirea fructelor, strecurare si amestecarea lor cu miere (1 pahar de fructe la 3 pahare de miere). Dupa 7 zile, cand compozitia este bine amestecata si are consistenta unei dulceti se poate consuma cu lingurita sau amestecat cu apa (se procedeaza ca in cazul sucurilor concentrate). Consumul de fructe proaspete se poate transforma intr-o adevarata cura daca dureaza mai mult de 12 zile si se servesc 200-300 g fructe inainte de masa. De retinut e faptul ca zmeura incetineste procesele digestive si pret de 3-4 ore nici nu vei mai avea senzatie de foame. Neaparat sa nu pui zahar peste fructe, pentru ca efectul se pierde din aceasta cauza. Ceaiul de zmeura se face din fructe, dar si din lastari tineri cu cateva frunze. Ei se usuca in aer liber dupa care se maruntesc si se folosesc ca atatea alte plante uscate.
Adapteaza-te la vara mancand fragi
Daca ai de unde sa culegi sau sa cumperi fragi, profita de aceasta ocazie. Ele te ajuta sa-ti detoxifici organismul mai ales daca ii consumi de dimineata pe stomacul gol, in loc de mic dejun. Poti sa le folosesti in stare proaspata, sa obtii suc, sa faci ceai din fructe si frunze. Consumul de fragi te va ajuta sa-ti scazi tensiunea arteriala, lucru care va contribui la o buna trecere a organismului de la primavara la vara, fara sa intampini dificultati respiratorii. Are efect racoritor, combate astenia provocata de temperaturile ridicate si revigoreaza activitatea ficatului.
Iata cate argumente pentru a profita din plin de aceasta perioada in care fructele de padure sunt accesibile. Ba mai mult, daca locuiesti la curte, n-ar fi rau sa infiintezi o mica plantatie ca sa poti avea fructe dupa pofta inimii.
Beneficiile consumului de miez de nucă
21.10.2024