Energie verde: 3 retete usoare si nutritive la inceput de primavara
Dupa o iarna in care ne-am infruptat din alimente calorice si nu tocmai nutritive, intampinam primavara cu nevoia de a ne reface stocul de vitamine si minerale. Usor de zis, greu de facut? Nici pomeneala: acum apar primele legume de primavara care ne asigura o doza de energie „verde” pretioasa pentru sanatate si silueta. Iata trei retete pe care sa le incluzi in meniul tau in luna lui Martisor!
10.03.2016
Timp estimat de citire:
2 minute, 52 secundeSalata de primavara cu pui si pesto
Ingrediente
- 500 g de piept de pui, taiat bucatele
- 50 g de sos pesto
- 50 g de maioneza degresata
- 3 linguri de ceapa verde, tocata marunt
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 150 g de amestec de salata verde, creata, romana, rucola
- 500 g de rosii cherry, taiate pe jumatate
- Sare si piper, dupa gust
Preparare: pune bucatile de pui intr-o tigaie, adauga un deget de apa si da in clocot. Cand incep sa fiarba, redu flacara, acopera cu un capac si lasa-le pana se patrund (10-15 minute). Pune-le, apoi, intr-un vas la racit. Amesteca sosul pesto cu maioneza si ceapa intr-un bol mediu. Adauga peste bucatile de pui, uleiul de masline, otetul, sarea si piperul si amesteca bine. Intr-un bol mare de salata, pune mixul de salate si rosiile cherry. Imparte salata obtinuta in patru portii si serveste-o cu amestecul de pui, sos pesto si maioneza deasupra.
325 calorii/portie; 20 g grasimi, 27 g proteine, 9 g carbohidrati, 2 g fibre
Supa-crema de ridichi
Ingrediente
- 500 g de ridichi feliate
- 100 g de ceapa rosie
- 2 cartofi medii, taiati cubulete
- 500 ml de lapte degresat
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 100 ml de smantana degresata
- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
- Sare si piper, dupa gust
- 1 lingura de ceapa verde (pentru decor)
Preparare: incinge uleiul intr-o oala incapatoare, la foc mediu, adauga trei sferturi din cantitatea de ridichi si ceapa rosie si lasa-le pe foc, amestecand frecvent, pana cand ceapa capata o nuanta maronie, iar ridichile devin translucide (cca. 5 minute). Pune, apoi, cubuletele de cartofi, laptele, sarea si piperul. Cand incep sa fiarba, da focul mic, acopera si mai lasa inca 5 minute (pana cand se inmoaie cartofii), amestecand din cand in cand. Toarna amestecul intr-un blender si mixeaza pana cand obtii o crema. Serveste supa-crema cu o lingura de smantana si decor de ridichi, ceapa verde si patrunjel.
200 calorii/portie; 10 g grasimi, 6 g proteine, 22 g carbohidrati, 3 g fibre
Curcan cu mazare si verdeturi de primavara
Ingrediente
- 250 ml de supa limpede de curcan
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 2 lingurite de faina, plus inca 1 lingura (separat)
- 500 g de piept de curcan, feliat
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 250 g de mazare, proaspata sau decongelata
- 400 g anghinare, taiata in bucatele
- 3 linguri de verdeturi proaspete (ceapa verde, marar, tarhon etc.)
- 2 lingurite de otet din vin alb
- Sare si piper, dupa gust
Preparare: intr-un bol, amesteca bine supa de curcan, mustarul, sarea, piperul si cele 2 lingurite de faina pana cand obtii un sos omogen. Presara feliile de piept de curcan, pe ambele parti, cu faina ramasa, incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu si prajeste-le pana cand capata o crusta aurie (cca. 2 minute pe fiecare parte). Adauga sosul de mai sus intr-o tigaie incapatoare, impreuna cu mazarea si anghinarea si lasa-le sa fiarba. Dupa ce dau in clocot, mai lasa-le la foc mic inca 3-5 minute. La final, adauga feliile de piept de curcan peste sos si lasa pe foc inca 2 minute. Serveste cu verdeturi proaspete si otet din vin alb.
250 calorii/portie; 6 g grasimi, 29 g proteine, 19 g carbohidrati, 7 g fibre
Dana Saporan
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024