Exemple de rețete de slăbit pentru întreaga săptămână
Știe oricine că alimentația joacă un rol crucial în lupta cu kilogramele în plus și de aceea un prim demers atunci când vrei să te arunci într-o astfel de luptă este să găsești niște rețete de slăbit eficiente. Dacă deja ai citit fraza de mai sus, cel mai probabil te afli în această etapă de căutare a unor rețete de slăbit și te anunțăm că ai ajuns în locul potrivit, pentru că tocmai despre acest subiect am ales să scriem azi.
25.04.2024
Timp estimat de citire:
6 minute, 10 secundeAșadar, găsești mai jos câteva rețete de slăbit pentru fiecare zi a săptămânii, care sperăm că vor fi pe gustul tău și te vor ajuta să-ți îndeplinești obiectivul.
Terci de ovăz
Este o rețetă de slăbit perfectă pentru micul dejun și cină, care poate fi preparată în nenumărate variante. Noi am ales-o pe cea cu unt de arahide și cacao pentru care ai nevoie de următoarele ingrediente:
- O cană de fulgi de ovăz;
- O cană de lapte degresat sau lapte vegetal;
- O lingură de cacao;
- O lingură de unt de arahide;
- O banană;
- Câteva picături de esență de vanilie.
Banana se taie felii subțiri sau se pasează apoi se amestecă într-un bol cu toate celelalte ingrediente, după care se așteaptă câteva minute ca fulgii de ovăz să absoarbă laptele.
Salată de ardei copți
Poate fi consumată atât ca garnitură, cât și ca fel principal sau pe post de gustare între mese, pentru a-ți potoli foamea. Lista de ingrediente pentru aceasta rețetă de slăbit include:
- 2-3 ardei grași sau ardei kapia copți în prealabil;
- O lingură de ulei de măsline;
- 2-3 caței de usturoi;
- Câteva fire de pătrunjel sau busuioc proaspăt;
- Câteva măsline cu sau fără sâmburi, întregi sau tăiate rondele.
Ardeii se taie fășii subțiri și se pun la călit într-o tigaie, peste uleiul de măsline încins. Se pisează cățeii de usturoi care se pun în tigaie odată cu ardeii, se acoperă vasul câteva minute, apoi se adaugă pătrunjelul sau busuiocul tăiat mărunt, împreună cu măslinele. După preferințe, poți adăuga și alte ierburi aromatice, piper sau un strop de oțet.
Supă cremă de broccoli
Supele cremă sunt nelipsite de pe lista de rețete de slăbit, iar noi îți prezentăm varianta pe bază de broccoli, pentru care ai nevoie de:
- O jumătate de kilogram de broccoli;
- 3 cartofi;
- 3-5 căței de usturoi;
- O ceapă albă;
- 1-2 linguri de ulei de măsline;
- Sare și piper, după gust.
Cartofii și ceapa se taie cubulețe și se pun la fiert în apă împreună cu broccoli, iar după circa 20-25 de minute ar trebui să fie deja moi. Se scurg apoi bine de apă, care se păstrează într-un recipient separat, și se pun într-un blender, adăugând și usturoiul curățat, uleiul de măsline și sarea și piperul. Se dau prin blender până când devin piure apoi se adaugă treptat apa în care au fiert legumele și se amestecă până când se obține consistența dorită.
Drob cu ton
Nu are foarte multe în comun cu drobul clasic din carne de miel, însă este un preparat perfect pentru curele de slăbit ce poate fi servit în orice moment al zilei.
Ingrediente:
- 3 conserve de ton în ulei de măsline;
- 100 de grame de fulgi de ovăz;
- O ceapă;
- 3 ouă;
- 3 căței de usturoi;
- O lingură de muștar;
- Sare și piper, după gust.
Toate ingredientele se dau prin blender până când se obține un aluat care se transferă apoi într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt. Tava se bagă la cuptor și se lasă la copt 35-40 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.
Piept de pui cu conopidă
Este o rețetă ideală pentru masa de prânz, care necesită ceva mai mult timp pentru preparare, dar merită tot efortul.
Ingrediente:
- Un piept de pui dezosat;
- O conopidă mare;
- O ceapă;
- O lingură de ulei de măsline;
- 1-2 morcovi;
- Zeama de la o lămâie;
- 3-5 căței de usturoi,
- O linguriță de boia dulce;
- Sare și piper, după gust.
Mai întâi se taie ceapa mărunt și se pune la călit în uleiul încins, după care se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe. Când carnea s-a rumenit ușor, se pun în tigaie usturoiul tăiat, morcovii dați pe răzătoare, zeama de lămâie și condimentele, după care se adaugă o cană de apă și se lasă totul la fiert cam 20 de minute. Între timp conopida trebuie tocată cât mai mărunt cu un cuțit, după care se pune la fiert în apă cu puțină sare. Fiind tocată mărunt, devine moale in aproximativ 10 minute, după care se scurge de apă și se adaugă peste pieptul de pui și celelalte legume, iar totul se mai lasă la foc mic 5 minute.
Somon cu sparanghel
Este un preparat ușor care poate fi servit la cină fără grija caloriilor care se pot acumula peste noapte sub formă de grăsime.
Pentru două porții ai nevoie de:
- Două bucăți de somon;
- 10 tulpini de sparanghel;
- Două lămâi;
- Doi căței de usturoi;
- Două linguri de ulei de măsline;
- Sare și piper, după gust;
- O lingură de parmezan ras.
Una dintre lămâi se stoarce pentru că vei avea nevoie doar de zeamă, care se combină cu o lingură de ulei de măsline, usturoiul pisat, sarea și piperul. Cu acest amestec se ung bine bucățile de somon, care se pun apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra se așează feliile de la cealaltă lămâie. Somonul se pune la cuptor, care trebuie preîncălzit la 180 de grade Celsius, și se lasă circa un sfert de oră. În acest timp, sparanghelul se trage la tigaie în uleiul de măsline rămas, după care se formează din el un „pat” peste care se pun bucățile de somon și parmezanul ras.
Clătite cu banane
Încheiem lista de rețete de slăbit cu un desert foarte simplu și delicios deopotrivă pentru care ai nevoie doar de două ingrediente:
- O banană bine coaptă;
- Două ouă.
Ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până se obține un aluat omogen. Acesta se pune cu lingura într-o tigaie non-aderentă și se lasă 1-2 minute, până când încep să se formeze bule de aer. Se întoarce apoi pe cealaltă parte și se mai lasă aproximativ un minut, după care desertul poate fi servit. După preferințe, poți presăra pe foaia de clătită fructe de pădure, nuci pisate sau câțiva stropi de miere ori sirop de arțar.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024