Faci sport, dar nu slabesti? Afla de ce!
Multe persoane se plang ca fac sport cu regularitate, insa rezultatele se lasa foarte mult asteptate, uneori chiar ani de zile. Chiar daca mergi la sala de fitness de trei ori pe saptamana, exista anumite reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru a slabi semnificativ si a dobandi trupul tonifiat la care visezi.
02.12.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 26 secundeIn anumite situatii, sportul practicat intensiv poate duce chiar la acumularea unor kilograme in plus, datorita faptului ca musculatura se dezvolta mai mult decat iti doresti. Daca ai lucra cu un antrenor personal si ai urma un program personalizat de slabit, cu siguranta ai obtine mai repede rezultatele dorite, pentru ca un antrenor stie motivele pentru care este posibil sa nu slabesti, chiar daca mergi la sala. Slabsaugras.ro ti le prezinta si tie!
- Antrenamentul este intens, deci mananci mai mult
Este usor sa cazi in capcana antrenament intens-mese copioase, pentru ca te gandesti ca oricum vei arde caloriile la urmatoarea sedinta de sport, insa acest lucru nu este intotdeauna adevarat. Daca nu esti sportiv de performanta, nu vei arde atat de multe calorii, incat sa iti permiti “luxul” de a manca o portie dubla de paste sau o ciocolata intreaga!
In procesul de slabire, echilibrul joaca un rol esential: mananca sanatos si usor, antreneaza-te regulat si creste intensitatea exercitiilor treptat, fara a-ti incarca regimul alimentar gandindu-te ca oricum arzi caloriile la sala. Sportul este parte a unei vieti sanatoase, nu o scuza pentru a manca mai mult.
- Procesul de slabire a intrat intr-o faza de platou
Dupa ce slabesti un anumit numar de kilograme, este normal sa intri intr-o faza de platou. Important este sa stii cum sa o depasesti! Aceasta faza de platou trebuie depasita atat prin schimbari in dieta, cat si prin mici ajustari ale antrenamentului tau saptamanal. Daca te-ai obisnuit sa faci acelasi antrenament de 6 luni, incearca ceva nou, care te poate ajuta nu doar sa arzi mai multe calorii, ci si sa reincepi sa slabesti.
Diversifica antrenamentul prin introducerea unor clase de cardio noi (Zumba, Pilates, Tae Bo, Step Aerobic, Kangoo Jumps) sau prin experimentarea unor sporturi amuzante si care te ajuta sa arzi multe calorii, precum schiul, inotul sau patinajul pe gheata. Alimentatia trebuie adaptata, de asemenea, prin eliminarea tuturor alimentelor procesate si cu prea multe calorii, inlocuindu-le cu legume, fructe, diferite tipuri de nuci (iti confera energie), lactate degresate si carne slaba.
- Antrenamentul te epuizeaza
In cazuri extreme, antrenamentul poate fi atat de dur, incat te epuizeaza si iti face mai mult rau, decat bine, pentru ca iti poate creste apetitul si pofta de dulciuri, dar te poate face sa te confrunti si cu insomnii sau un sistem imunitar scazut, ceea ce duce la raceli mai dese si o stare generala de slabiciune. Este normal ca dupa antrenament sa te simti obosita, dar, daca aceasta stare se generalizeaza, este posibil ca antrenamentul tau sa fie prea intens pentru conditia ta fizica actuala.
Raluca Mateescu
De ce apare febra musculară și cum poate fi aceasta prevenită
08.07.2024