Flori de mai care ajuta la slabit
„Florar” este luna ierburilor, a florilor ornamentale și de leac. Cu multa generozitate, luna mai ne pune la dispozitie numeroase plante benefice sanatatii. Printre acestea se afla și o gama variata de flori din care poti prepara infuzii parfumate. Hidratarea este esentiala, iar ceaiurile sunt un aliat in lupta contra kilogramelor in plus.
02.05.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 52 secundePrintre florile de mai care ajuta la slabit se numara galbenelele, salcamul, socul, roinita, trandafirul. Acestea pot fi preparate sub forma de infuzii dintr-un singur tip de planta sau din combinatia lor. De ce sunt utile in cura de slabire? Deoarece intensifica metabolismul și arderea grasimilor, imbunatatesc digestia, au efecte diuretice și detoxifiante, inhiba apetitul alimentar, reduc pofta de dulce, aduc starea de bine și de echilibru la nivel psiho-emotional.
Galbenelele topesc grasimile
Florile de galbenele se culeg in zilele insorite, cand planta este deschisa și emana uleiuri volatile. Contin flavonoide, carotenoizi, vitamina C, uleiuri volatile, saponine, substante amare, mucilagii. Administrate intern, sub forma de ceai, galbenelele au actiune antispastica la nivel digestiv, stimuleaza secretia de bila, regleaza aciditatea gastrica, sustin detoxifierea hepatica și intestinala. In cadrul dietelor, ceaiul de galbenele are rolul de a accelera arderea grasimilor. Infuzia se prepara din doua lingurite de flori uscate de galbenele la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat 3-5 minute și se consuma 2-3 cani pe zi, inainte de mese.
Salcamul taie pofta de dulce
Parfumatele flori de salcam sunt un adevarat izvor de sanatate, datorita compozitiei speciale: robinina, acacina, silingina (glicolizi), vitamine, minerale, carotenoizi, uleiuri volatile. In privinta digestiei, infuzia din flori de salcam are uimitoarea proprietate de a calma durerile de stomac, arsurile gastrice, balonarea. Datorita efectului calmant, florile de salcam sunt un aliat de nadejde pentru a tine sub control apetitul și pofta de dulce, dar și pentru a combate constipatia. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de flori la o cana de apa clocotita, se lasa acoperita 10-15 minute, dupa care se filtreaza. Se consuma de trei ori pe zi, dupa mesele principale.
Infuzia de roinita este indicata seara, inainte culcare, pentru a favoriza un somn liniștit, in special in cazul persoanelor care se confrunta cu sentimente de frustrare din cauza restrictiilor alimentare.
Socul alunga toxinele
Florile de soc sunt unele dintre cele mai puternice plante diuretice și detoxifiante. Proprietatile depurative se datoreaza compozitiei sale: potasiu, uleiuri esentiale, vitamina C, vitamine din complexul B, mucilagii, aminoacizi, acid malic. In cadrul dietei, florile de soc pot fi preparate sub forma a doua bauturi delicioase: socata și infuzie. Socata este benefica in combaterea constipatiei și a retentiei de apa in tesuturi. Se recomanda cate un pahar cu un sfert de ora inainte de mesele principale. Benefic este și ceaiul de soc, care inhiba apetitul alimentar, are efect depurativ și detoxifiant.
Infuzia se prepara din doua lingurite de flori uscate la o cana de apa clocotita. Poti adauga suc de lamaie, bucatele de ghimbir sau un baton de scortișoara. Se beau doua cani pe zi, pe durata a 30 de zile.
Relaxare cu aroma de roinita și trandafir
Starile de nervozitate, frustrarea, anxietatea sunt adesea asociate curei de slabire. Doua flori de mai cu parfum incantator – roinita și trandafirul – sunt mai mult decat bine-venite pentru reechilibrarea psiho-emotionala. Pot fi folosite atat sub forma de infuzii, cat și sub forma de uleiuri esentiale adaugate in lampa de aromoterapie, in apa de baie sau in uleiul de masaj.
Uleiul de trandafir relaxeaza, inlatura tensiunea, intensifica emotiile pozitive, echilibreaza balanta hormonala.
Marilena I.
Salvie albă - beneficii pentru sănătate și utilizări
11.11.2024