Frittata de cartofi noi si sparanghel
Ce zici de un preparat gustos care are aproximatv 300 de calorii si e gata in 20 de minute? Mai jos am pregatit o reteta ceva mai speciala care sigur te va incanta si iti va salva timp pretios. Frittata este o combinatie de oua, legume, ierburi si putina branza. Preparatul duce putin spre bucatariile franceza si spaniola. Partea buna este ca frittata se poate consuma si a doua zi.
13.07.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 27 secundeIngrediente:
- 200 grame de cartofi noi, taiati in patru
- 100 grame de sparanghel
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceapă rosie, tocata
- 6 oua batute
- 40 grame de cheddar ras
Metoda de preparare
- Incalzeste cuptorul la o temperatura cat mai mare. Pune cartofii intr-o cratita cu apa sarata si lasa-i sa fiarba. Cand incepe apa sa fiarba, lasa-i 4-5 minute. Apoi, adauga sparanghelul pentru 1 minut. Scurge apa.
- Intre timp, incalzeste uleiul intr-o tigaie buna pentru cuptor si adauga ceapa. Gateste-o timp de 8 minute pana cand se inmoaie.
- Amesteca intr-o cana ouale cu jumatate din branza si pune-i sare si piper, dupa gust. Toarna ceapa din tigaie, apoi imprastie sparanghelul si cartofii peste. Pune restul de branza pe deasupra si lasa-le in cuptor 5 minute sau pana cand se patrund bine. Taie bucati si serveste direct din cratita cu salata alaturi.
Timp de preparare: 8 minute
Timp de gatit: 12 minute
Calorii: 310/portie
Beneficiile sparanghelului
Exista doua tipuri de sparanghel – alb si verde. Diferenta dintre cele doua, in afara de culoare, este mica, ambele feluri avand aproape acelasi gust. Totusi, sparanghelul alb este considerat o delicatesa in Europa de Vest.
Sparanghelul este bogat in potasiu, fibre, vitamina A, vitamina C, vitamina B1, B2, vitamina E, vitamina K, calciu, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si are doar 40 de calorii/100 g. Consumat regulat, sucul de sparanghel cu miere are efect de tonic cardiac.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024