Fulgi de porumb – beneficii și idei de consum
Conform studiilor, dacă alegi să mănânci fulgi de porumb la micul dejun, memoria ta se va îmbunătăți, iar starea de spirit va deveni pozitivă. Vei deveni mai atent cu 12,3%, te vei odihni mai bine, te vei confrunta mai rar cu constipația și cu emoțiile negative, vei avea schimbări de dispoziție mai puține.
17.04.2024
Timp estimat de citire:
5 minute, 3 secundeBeneficiile consumului de fulgi de porumb sunt multe. Aceștia conțin doar 10 grame de zahăr la 100 de grame de produs, sunt ușor de preparat și aduc diversitate în meniu, ceea ce îi recomandă în dietele de slăbit.
Cum se obțin fulgii de porumb?
Fulgii de porumb sunt obținuți prin procesul de extruziune. Acest proces implică amestecarea făinii de porumb cu apă și cu alte ingrediente pentru a forma o pastă. Această pastă este apoi presată printr-o matrice sub presiune și temperatură ridicate, iar rezultatul este o formă specifică, în acest caz fulgii de porumb. Aceștia sunt ulterior tăiați în bucăți individuale și uscați pentru a obține textura crocantă pe care o asociem cu fulgii de porumb. Mai târziu, aceștia sunt de obicei îmbogățiți cu vitamine și minerale înainte de a fi ambalați și distribuiți în comerț.
Fulgi de porumb – compoziție nutrițională
O sută de grame de fulgi de porumb conțin 84 de grame de carbohidrați, 7 grame de proteine, 3 grame de fibre, 200 miligrame de sodiu și 0.2 grame de grăsimi, ceea ce îi face ideali în dietele de slăbit.
De asemenea, fulgii de porumb sunt bogați în vitamina A, vitamina D, fier, potasiu, tiamină, caroten alfa și beta, luteină, retinol, vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 și B12, acid folic, vitamina C, magneziu, seleniu și zinc.
Fulgi de porumb – beneficii pentru sănătate
Un mic alcătuit exclusiv din fulgi de porumb nu este suficient, deoarece aceștia au puține fibre. Prin adăugarea unor fructe, însă, acest fapt poate fi corectat. Unul dintre beneficiile cele mai importante ale fulgilor de porumb este că aceștia sunt bogați în vitamine, care sunt importante pentru menținerea unei sănătăți bune.
O sănătate mai bună a ochilor
Prin consumul de fulgi de porumb, contribui la menținerea unei mai bune sănătăți a ochilor. Fulgii de porumb conțin vitamina A, care ajută la prevenirea apariției unor boli ale ochilor, precum degenerescența maculară. De asemenea, luteina este principalul carotenoid care se găsește în țesuturile ochiului, protejându-l de efectele razelor solare.
Mențin sănătatea circulației sangvine
Fierul este o componentă importantă a hemoglobinei, proteina care transportă oxigenul în corpul nostru. Lipsa de fier poate cauza anemie. Fulgii de porumb conțin acest element important și ajută la satisfacerea necesarului zilnic al organismului, dacă sunt consumați la micul dejun.
În același timp, fulgii de porumb au un conținut mic de sodiu. Asta înseamnă că tensiunea arterială nu va fi afectată și că o dietă care include și fulgi de porumb va contribui la sănătatea inimii. De asemenea, având un conținut scăzut de zahăr, ei nu vor afecta nivelul glicemiei, în special pentru că eliberează glucoza încet în sânge.
Îmbunătățesc imunitatea
Scăderea imunității ne mărește riscul de a dezvolta o multitudine de boli. Prin aportul mare de vitamine și minerale, precum fier, zinc și vitamina C, fulgii de porumb întăresc sistemul imunitar.
Cum să integrezi fulgii de porumb în dieta
Începe prin a te gândi la mic dejunuri cu fulgi de porumb. O masă sănătoasă cu fulgi de porumb va include și fructe sau iaurt, într-un mix de carbohidrați, proteine și fibre. Iată câteva metode prin care poți integra fulgii de porumb în dieta ta:
– Pentru un plus de gust, combină-i cu alte cereale sau pseudocereale, precum fulgii de hrișcă.
– Fulgii care au dimensiuni reduse sau praful rezultat în urma preparării acestora pot fi folosiți pentru a crea o crustă atunci când gătești carne de pui sau pește.
– Poți adăuga fulgi de porumb în shake-ul cu proteine pe care îl bei zilnic.
– Fulgii de porumb sunt un topping delicios pentru salate.
Idei de gustări sănătoase cu fulgi de porumb
Fulgii de porumb pot fi folosiți ca înveliș pentru carne, la prăjit devenind o crustă delicioasă. De asemenea, presarăți în salate, ei adaugă valoare nutrițională, dar și un gust bun.
Desert cu ananas și fulgi de porumb
Vei avea nevoie de o cană de fulgi de porumb, 2 linguri de zahăr, 1/3 cană de unt topit, 2 căni de ananas cuburi, 2 căni de înghețată de vanilie, 1 pachet de budincă de vanilie. Combină fulgii cu zahăr și unt. Pune-i la cuptor pentru 10 minute și apoi lasă-i la răcit. Coace ananasul într-o tigaie pentru 2 minute. Bate înghețata cu budinca pentru 2 minute, cu un mixer, și asează fulgii de porumb și ananasul peste. Pune la frigider până când vei servi.
Spaghetti cu pui și fulgi de porumb
Aceasta este rețeta obișnuită de spaghetti cu pui la cuptor, peste care se adaugă fulgi de porumb care se amestecă bine. Gustul obișnuit va fi mult îmbunătățit, iar valoarea nutrițională sporită.
Pui cu fulgi de porumb
Atunci când vrei să prepari carne prăjită, o poți trece prin fulgi de porumb pisați. Adaugă și condimente în funcție de gust și, astfel, vei obține niște crispy delicioase. Asigură-te că nu prăjești mult carnea, pentru a crea o mâncare sănătoasă.
Surse:
https://www.researchgate.net/publication/328072906_CORNFLAKES_WELL-BEING_AND_COGNITION
https://ginabnutrition.com/veganism/health-benefits-of-corn-flakes-a-comprehensive-guide/
Probiotice naturale - care sunt alimentele care conțin probiotice?
25.07.2024