Giani Kirita: “Alimentatia e cea mai importanta, sportul te ajuta!”
Proaspat intors de la Exatlon, de data aceasta din postura de antrenor, Giani Kirita ne-a acordat un interviu in exclusivitate in care ne-a dezvaluit cum a reusit sa se reinventeze, devenind om de televiziune dupa ce a avut o cariera stralucita ca fotbalist. Ce ar fi facut daca nu reusea in fotbal, cum se vede Exatlonul atat din postura de concurent, cat si din cea de antrenor, dar si cum arata stilul lui de viata, veti citi in randurile de mai jos!
23.04.2019
Timp estimat de citire:
5 minute, 7 secundeGiani Kirita ne-a raspuns curiozitatilor intr-un interviu care ni-l dezvaluie asa cum ne asteptam: puternic, determinat si sincer!
Daca nu ajungeai fotbalist, in ce alt domeniu crezi ca ai fi reusit?
Fotbalul a fost, este si va ramane marea mea pasiune. Nu m-am vazut facand altceva decat fotbal la nivel profesionist, dar pentru ca de mic mi-au placut masinile si tot ce tine de functionarea lor, cred ca as fi fost un bun mecanic auto.
Cum a fost tranzitia de la fotbalist la om de televziune?
A fost o trecere brusca, nu credeam ca o sa reusesc vreodata in televiziune, care este un domeniu atat de dinamic si in care trebuie sa te reinventezi mereu. Cu timpul mi-am dovedit mie insumi ca pot face si altceva in afara de fotbal si sunt norocos ca am intalnit oameni care au crezut in mine si in faptul ca pot face performanta si in televiziune.
Ne poti spune care este cel mai drag moment al carierei de fotbalist?
Sunt multe, dar cele mai frumoase victorii si cele mai mari satisfactii le-am avut in meciurile contra Stelei, victoriile contra Stelei.
In ce postura nu o sa te vedem niciodata?
Niciodata, chiar niciodata nu voi putea fi antrenor la Steaua, pentru ca am trait in spiritul lui Dinamo, am avut o cariera frumoasa la Dinamo si nu am cum sa ajung vreodata la rivala noastra de moarte.
Cum iti place cel mai mult sa-ti petreci timpul liber?
In primul rand cu copiii mei, imi place sa petrec cu prietenii si sa fac sport. Dar cel mai mult ma dedic familiei, care este pe primul plan pentru mine.
Cum ai simtit experienta Exatlonului din postura de antrenor?
Exatlonul, fie ca esti concurent, fie ca esti antrenor, reprezinta o experienta unica, frumoasa, extraordinara. Din postura de antrenor, a fost la fel de intensa, poate chiar mai intensa, si eu m-am daruit total echipelor pe care le-am antrenat, atat in cel de-al doilea sezon, cat si in cel de-al treilea.
In primul sezon te-ai consumat mult si ai slabit, acum cum esti?
Da, am slabit 16 kilograme, conditiile din primul sezon au fost mai dure, dar m-am intors intr-o forma fizica buna, pe care ma straduiesc sa o mentin si acum. Consumul cred ca a fost dublu in calitate de antrenor in cele doua sezoane, comparativ cu cea de concurent, dar sunt bine si ma bucur de tot ce mi se intampla frumos in viata.
Ce ai descoperit inedit la tine dupa experienta Exatlon?
Atat in primul sezon, cand am fost concurent, cat si in celelalte doua, in care am fost antrenor, am descoperit ca temperamentul meu ramane acelasi. Eu credeam ca ma pot schimba, dar se pare ca nu exista asa ceva.
Ce inseamna pentru tine sa fii sanatos. Cum ai defini „sanatatea”?
Sanatate inseamna foarte mult sport si o dieta corespunzatoare, multa miscare si fara excese in alimentatie. Chiar si viata de noapte este sanatoasa daca ai o limita. In tot ceea ce facem, pentru a fi sanatosi, trebuie sa avem echilibru.
Concret, ce faci tu pentru a te mentine in forma?
Concret fac mult sport, sala, tenis, fotbal cand am ocazia si, mai nou, pentru ca vine vara, am trecut pe o dieta exact cum trebuie sa fie pentru vara, bazata pe mancare usoara: gratare, salate, fructe.
Cat de dese trebuie sa fie antrenamentele ca sa observi primele rezultate?
Depinde ce fel de antrenamente iti plac. Daca iti place sa mergi la sala, trebuie sa existe maximum patru antrenamente pe saptamana. Daca faci si alte sporturi in afara de sala, trebuie sa fie cam de trei ori pe saptamana sala si restul alte sporturi, important este sa fie constante saptamanal. Eu nu am un numar de ore, ma duc, lucrez cate o grupa musculara, doua si plec.
Cat de importanta este alimentatia si cat activitatea fizica?
Cred ca alimentatia este cea mai importanta, totul pleaca din acest punct, din ceea ce ii dam organismului. Trebuie sa avem mult mai multa grija ce si cum mancam, iar sportul sa fie complementar, sa il facem exact cat trebuie.
Care e sportul pe care nu l-ai practicat niciodata, dar ti-ar placea sa-l incerci?
Rugby. Mi-ar placea pentru ca e un sport barbatesc si ma vad acolo intrand exact ca un taur in corida. Dar trebuie sa fii si bine cladit fizic, sa ai de la 100 de kilograme in sus.
Da-ne cateva exemple de alimente pe care tu le consumi foarte rar.
In primul rand, nu consum aproape deloc alimente grase. Aproape niciodata nu mananc ciulama sau sunca, din aia de porc, care se mananca cu ceapa, mai ales iarna.
La partea opusa, la ce alimente nu poti renunta?
Nu pot renunta la gratar, imi plac foarte mult si dulciurile, dar le consum cu moderatie. La dieta pe care o urmez acum trebuie doar sa gusti o bucatica de ciocolata sau dintr-o prajitura sau placinta. Nu trebuie sa faci excese.
Cine si cand ti-a preparat cea mai delicioasa omleta?
Mama mea mi-a preparat cea mai delicioasa omleta si tot ea imi face cele mai bune mancaruri din lume.
Care ar fi cel mai bun sfat motivant pe care poti sa-l oferi cititorilor Slab sau Gras?
Pentru cei grasi, sa aiba motivatie sa slabeasca, pentru ca in primul rand e bine pentru corpul lor, pentru sanatatea lor si pentru tot ce fac in viata, iar pentru cei slabi, sa se mentina asa.
Ce planuri de viitor ai?
Nu prea imi fac planuri, sunt omul momentului, nu imi place sa imi programez existenta. Momentan imi place ceea ce fac, ma simt in elementul meu la filmarile pentru „Vulturii de noapte” si imi traiesc viata din plin.
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020