Gogoși cu miere și ovăz
Atunci când ești la dietă sau vrei sa ai un stil de viată sănătos, cele mai mari tentații rămân dulciurile. Partea bună este că există alternative sănătoase și ușor de realizat, cum ar fi această rețetă de gogoși cu miere și ovăz.
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 11 secundeIngrediente
- 200 grame ovăz
- 3 linguri cu miere
- 100 ml lapte
- Praf de copt
- Scorțișoară
- O lingura de amidon
- Făină de cocos
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă ovăzul cu praf de copt, amidon, puțină scorțișoară și miere. Se adaugă laptele treptat, pană ce capătă o textură ca de aluat.
Se așează aluatul în forme de silicon (de preferat) pentru gogoși, se presară puțină făină de cocos și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute (la 180 grade Celsius).
Beneficii
Ovăzul este poate cea mai bogată cereală în vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Acesta are un conținut ridicat de fibre, vitamine (în special vitamina B1), magneziu și fier. Consumat regulat, ovăzul ajută la reducerea nivelului colesterolului din organism și întărește sistemul imunitar.
Mierea conține vitamine, aminoacizi, minerale și antioxidanți. Dintre vitamine, cele mai importante sunt vitaminele A, C, D, K și complexul de vitamine B. Mierea este un substituent al zahărului și poate fi folosită pentru a îndulci alimentele într-un mod mai natural.
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024