Gustari sanatoase si gustoase pentru birou
La birou sau la scoala e cel mai complicat sa iei masa. Ba esti prea ocupat, ba nu iti place mancarea comandata, asa ca recurgi la cel mai nesanatos obicei, rontaitul de dulciuri si snack-uri! Slab sau Gras vine cu o alternativa pentru pachetel: gustarile bio, atat de delicioase si usor de pregatit!
31.10.2011
Timp estimat de citire:
2 minute, 18 secundeChipsuri de vinete
Ingrediente:
O vanata dolofana
sare de mare
chilli
busuioc
piper
boia de ardei dulce
ulei de masline
Mod de preparare:
Taie vanata in rondele subtiri, aproape stravezii. Pune intr-o tava o foaie de copt, asaza rondelele, stropeste-le cu ulei de masline, apoi cu un praf de sare si orice alte condimente doresti, dupa gust. Lasa-le la cuptor pret de jumatate de ora, pana devin crocante. Depoziteaza-le intr-o punga de hartie si savureaza-le la birou!
Briose de porumb
Ingrediente:
85 g unt la temperatura camerei
1 cutie de porumb dulce
1 ceapa mica
un strop de chilli
140 g faina de patiserie
140 g mamaliguta moale
2 lingurite praf de copt
50 g parmezan
2 oua
100 ml lapte degresat
putina sare
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul in prealabil si unge 12 forme de briose cu niste unt topit. Intr-o tigaie, rumeneste in unt porumbul dulce, ceapa, pudrate cu chilli, pana devin aurii. Intr-un bol, amesteca faina, mamaliguta proaspata si moale, praful de copt, parmezanul, ouale si laptele pana obtii o pasta omogena. La final, adauga porumbul si ceapa calite. Pune totul in formele de briose si lasa-le la cuptor pret de 25-30 de minute. Sunt delicioase si sanatoase!
Toast cu ciocolata
Ingredinete:
4 felii de paine alba, bio
2 linguri de cacao extra
2 linguri de unt
o cescuta de lapte degresat
4 alune de padure maruntite
un praf de scortisoara
Mod de preparare:
Pune laptele in craticioara pana aproape de punctul de evaporare, adauga si topeste untul, apoi praful de cacao si scortisoara. Amesteca bine pana obtii o ciocolata fina. Adauga alunele maruntite. Taie feliile de paine in triunghiuri si pune-le la prajit, apoi unge-le cu ciocolata. O varianta mult mai sanatoasa si delcioasa pentru croissant! Alatura si un iaurt natural pentru o masa copioasa!
Morcovi crocanti
Ingrediente:
5 morcovi medii
un ou
o lingura de faina
susan
unt
Mod de preparare:
Bate bine oul si incorporeaza-l cu faina. Tavaleste morcovii prin aluat, apoi prin susanul auriu. Lasa untul la incins, apoi caleste putin morcovii pana invelisul devine crocant. Sunt deliciosi!
Biscuiti cu migdale
Ingrediente:
100g migdale
100g unt
2 oua
80g miere
300 g faina
2 lingurite cu praf de copt
Mod de preparare:
Mai intai, macina migdalele la robot, apoi amesteca faina cu celelalte ingrediente pana obtii o coco moale, maleabila. Formeaza suluri uniforme, pune-le in tava pe foaia de copt si da-le la cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.
Apoi scote-le si taie-le rondele, apoi mai lasa biscuitii sa se rumeneasca un sfert de ora. Sunt deliciosi!
Diana Sorescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024