Humus din sfecla rosie
Sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume pentru organism, fiind o excelenta sursa de vitamine si minerale. Din acest motiv ti-am pregatit o reteta speciala, ideala atunci cand vrei sa slabesti.
16.11.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 16 secundeIngrediente
- O sfecla rosie
- O conserva cu naut
- 100 grame tahini (pasta de susan)
- Un catel de usturoi
- Lamaie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Sfecla rosie se curata si se taie felii. Se asaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
Dupa se s-a copt, sfecla se adauga intr-un blender impreuna cu nautul, tahini, usturoiul taiat si putina zeama de lamaie. Se dau ingredientele prin blender pana cand se obtine o pasta omogena.
La final se adauga sare si piper dupa gust.
Beneficii
Sfecla rosie este una dintre cele mai benefice legume si are in compozitie multe substrante nutritive necesare organismului. Este bogata in vitamina A, B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, fier, potasiu, iod. Consumul de sfecla rosie ajuta organismul sa lupte impotriva anemiei, protejeaza ficatul si stimuleaza activitatea cerebrala. Are putine calorii, fiind recomandata in curele de slabire (75 de calorii / 170 grame).
Pe langa savoare, usturoiul te poate ajuta la reducerea grasimii din corp si chiar sa slabesti. Usturoiul proaspat poate ajuta în lupta contra bacteriilor, fungilor si infectiilor cu viermi. de asemenea contine vitamina C, B6 si are un efect antiinflamator.
Nautul din humus nu are grasimi si nici colesterol. Cu un continut ridicat de fibre si proteine, humusul constituie o gustare saraca in calorii dar si sanatoasa.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024