Idei de cadouri pentru o siluetă de vis
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej special și mult așteptat de toată lumea pentru a oferi și a primi cadouri. Dincolo de toate celelalte considerente pentru care ne bucurăm de venirea lor, surprizele și darurile sunt sursa acelui entuziasm efervescent care ne luminează chipurile și dă atmosfera festivă.
16.12.2019
Timp estimat de citire:
4 minute, 28 secundeCe-ai zice dacă anul acesta în loc de haine, parfumuri și alte cosmetice ai alege să dăruiești o experiență sau un imbold către o viitoare transformare în bine a celor dragi? Îți punem în vedere câteva idei care să te inspire.
Analiza compoziției corporale
Este de departe unul dintre cele mai valoroase cadouri pe care le poți face unei persoane care-și monitorizează aproape obsesiv greutatea, fiind mereu cu ochii pe cântar. Și aceasta pentru că, în fapt, nu contează doar numărul de kilograme, ci mai ales de ce sunt ele reprezentate. Informații exact în acest sens se pot afla cu ajutorul unui instrument special, numit analizator de compoziție corporală cu bioimpedanţă. Acesta oferă o imagine reală asupra statusului ponderal și nutrițional, arătând care este raportul dintre masa musculară și cea adipoasă (grasă), care-i cantitatea de minerale și proteine, dar și câtă apă e în corp (intra- și extracelular). De asemenea, indică ce procent de grăsime este esențial, necesar menținerii sănătății, și ce procent este sub formă de depozite adipoase, evaluând riscul de obezitate. Totodată, pe baza parametrilor măsurați, estimează consumul energetic total și vârsta biologică a organismului, care de cele mai multe ori este foarte diferită de cea din buletin.
Testarea cardiometabolică
Este un cadou ideal pentru un sportiv amator, care vrea să se autodepășească și să scoată rezultate tot mai bune, fie că-i vorba de participări la maratoane sau la alte tipuri de curse. Nimerit este și pentru o persoană interesată să facă un pas hotărât către un stil de viață sănătos. Vorbim despre investigație complexă, considerată drept „standard de aur” în ceea ce privește măsurarea parametrilor fiziologici ce caracterizează capacitatea individuală de efort și performanță. Concret, testarea cardiometabolică determină rata metabolismului bazal (când corpul este în repaus), rata metabolică în efort (numărul de calorii consumate la diverse praguri de efort), procentul de carbohidrați și grăsimi arse în timpul efortului, volumele respiratorii (O2 și CO2), precum și zonele de antrenament (intensitatea efortului la care organismul consumă cel mai eficient grăsime și cea la care intră în zona anaerobă).
Testarea cardiometabolică dezvăluie o mulțime de detalii despre organism, în baza cărora pot fi create un regim alimentar și un program de antrenament cu adevărat personalizate, care să permită atingerea obiectivelor propuse.
Un abonament la sală
Nimic nu va stârni entuziasmului unei persoane care și-a anunțat intenția de a se apuca de sport ca un abonament la o sală de fitness alături de un echipament simpatic găsit drăguț ambalat sub bradul de Crăciun. Surpriza va fi și mai plăcută, dacă vei plusa un pic și vei însoți cadoul de o felicitare în care îi promiți Moșului să veghezi îndeaproape la folosirea corespunzătoare a darului. Cu alte cuvinte, să-ți faci și ție un abonament, ca să puteți merge împreună la antrenamente.
Un gadget deștept
În cazul în care vrei să mergi pe o cale sigură, îți poți îndrepta atenția către ceasurile sau brățările inteligente. Sunt unele dintre cele mai apreciate accesorii la ora actuală și sunt un must pentru cei care doresc să-și monitorizeze performanțele fizice. În funcție de complexitate și preț bineînțeles, acestea pot măsura mai multe elemente, între care calorii arse, viteza, numărul de pași efectuați, distanța parcursă, ritmul cardiac, dar și o statistică pe perioade de până la câteva luni. Cert este că ai de unde alege. Oferta este generoasă și le poți găsi cu ușurință, atât online, cât și în magazinele specializate.
Exercițiile cu kettlebell angrenează tot corpul în mișcări ce le imită pe cele naturale, implicând acele fibre musculare, numite rapide, cunoscute pentru potențialul ridicat de creștere a forței.
Accesorii fitness
Nu dai greș nici dacă optezi pentru un aparat sau accesoriu fitness. Poate fi un AB Roller pentru antrenarea și modelarea mușchilor abdominali, o roată pentru exerciții care lucrează excelent mușchii stabilizatori și posturali, un set de gantere obișnuite sau kettlebell, un cerc magnetic Hula Hoop pentru subțierea taliei și stimularea metabolismului sau, de ce nu, o coardă cu greutăți. Pe cât de amuzant poate părea, săritul corzii rămâne unul dintre cele mai bune exerciții cardio pentru îmbunătățirea tonusului muscular, dar și pentru întărirea celui psihic.
Dacă ai un prieten/prietenă care cochetează cu ideea de a merge la o sală de sport, dar care nu s-a încumetat până acum să facă acest lucru, lansează-i o provocare! Prinde-i de o felicitare haioasă un abonament full option la o sală de fitness, ca să-și poată alege orice clasă dorește.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul și consumul de apă: cât și când trebuie să bei apă
22.11.2024