Idei de gustări sănătoase care te ajută totodată să slăbești
Gustările joacă un rol important într-o dietă echilibrată sau pentru pierderea în greutate. Mulți cred că dacă renunță la gustările dintre mese vor slăbi mai mult și mai rapid. Acest lucru nu este adevărat deoarece gustările sănătoase te ajută să îți iei aportul de vitamine și de minerale și totodată să nu simți foamea dintre mese. Iată câteva idei de gustări sănătoase pe care să le consumi între mese.
30.06.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 58 secundeMix de nuci
Nucile sunt o sursă bună de fibre, de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. În plus, sunt grozave singure, combinate cu fructe sau adăugate la mâncăruri precum salate, deserturi și cereale. Migdalele sunt incredibil de populare datorită aromei lor, profilului nutritiv impresionant și costului relativ redus. Fisticul este o sursă bună de compuși antiinflamatori și antioxidanți. Aceștia pot ameliora tensiunea arterială și alți markeri de sănătate.
Nucile, care sunt o sursă deosebit de bună de cupru șide magneziu, pot stimula sănătatea inimii și a creierului. Unele studii sugerează că nucile de caju pot îmbunătăți nivelul de grăsime sănătoasă din sânge și pot reduce tensiunea arterială. De asemenea, aduc vitamina K și minerale precum magneziu, conform healthline.com.
Totuși, este bine să aveți grijă la cantități, deorece nucile (fructele oleaginoase în general) conțin multe calorii.
Felii de mere cu unt de arahide
Merele sunt considerate fructe bogate în nutrienți, ceea ce înseamnă că oferă o mulțime de beneficii per porție. Merele sunt o sursă bună de fibre și de vitamina C. De asemenea, conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina E și polifenoli, contribuind la numeroasele beneficii pentru sănătatea noastră. Merele sunt renumite și pentru beneficiile în ceea ce privește sănătatea inimii. Sunt bogate în fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului. De asemenea, au polifenoli ce ajută la scăderea tensiunii arteriale și a șanselor de accident vascular cerebral.
Untul de arahide este practic o pastă făcută din acestea. Untul de arahide este compus din aproximativ 25% proteine, ceea ce îl face o sursă excelentă de proteine vegetale. Cu toate acestea, are un conținut scăzut de aminoacizi esențiali. Arahidele au un conținut scăzut de carbohidrați și sunt potrivite pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sau pentru cele care urmează o dietă săracă în carbohidrați.
Felii de castravete cu hummus
Castraveții au un conținut foarte scăzut de calorii (numai 12/100 g), dar au un conținut ridicat de apă și de mai multe vitamine și minerale importante. Consumul de castraveți cu coajă este încurajat deoarece în acest mod organismul preia toți nutrienții din legumă. Castraveții conțin antioxidanți, inclusiv flavonoide și taninuri, care previn acumularea de radicali liberi nocivi și pot reduce riscul de boli cronice.
Hummusul oferă o mare varietate de vitamine și de minerale, inclusiv mangan, cupru, acid folic și fier. Hummusul conține năut, ulei de măsline și semințe de susan (tahini), care s-au dovedit a avea proprietăți antiinflamatorii. Hummusul este o sursă excelentă de fibre, care susțina scăderea în greutate. Sondajele au arătat că persoanele care consumă în mod regulat năut sau hummus au mai puține șanse de a avea obezitate și pot avea un indice de masă corporală mai mic și circumferința taliei mai mică.
Alimente care conțin vitamina A (surse vegetale și animale)
18.11.2024