Idei de rețete dietetice cu căpșuni – slăbești și te îndulcești
Vara este aproape și printre primele fructe vestitoare ale acestui anotimp sunt căpșunile. Sunt delicioase atât consumate în formă pură, cât și în deserturi, salate, dressinguri și multe altele. Cum este și sezonul slăbitului, venim în ajutorul tău cu două idei de rețete dietetice care au la bază căpșuni. 100 de grame de căpșuni au numai 32 de calorii.
23.05.2023
Timp estimat de citire:
2 minute, 51 secundeBrioșe din ovăz cu umplutură de căpșuni și cremă de brânză
Ingrediente:
- ¼ cană cremă de brânză redusă în grăsimi, la temperatura camerei
- 1 lingură de dulceață de căpșuni fără zahăr
- 3 căni de fulgi de ovăz
- 1 ¼ cană de lapte cu conținut scăzut de grăsimi
- ⅓ cană zahăr brun (opțional)
- ¼ cană sos de mere neîndulcit
- 2 oua mari, bătute ușor
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță extract de vanilie
- ½ linguriță sare
- ¾ ceașcă de căpșuni proaspete
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 190°C. Ungeți o tavă de brioșe cu spray de gătit. Bateți crema de brânză și dulceața într-un castron mic. Combinați ovăzul, laptele, zahărul brun, sosul de mere, ouăle, praful de copt, vanilia și sarea într-un castron mare. Umpleți fiecare dintre cupele de brioșe pregătite cu 2 până la 3 linguri de aluat, apoi adăugați cu o linguriță amestecul din brânza cremă și dulceața de căpșuni și adăugați și bucăți de căpșuni proaspete. Acoperiți cu aluatul rămas și apăsați ușor pentru a se compacta. Lăsați la cuptor aproximativ 20-30 de minute și verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte. Scobitoarea introdusă trebuie să iasă curată. După ce se scot din cuptor se lasă la răcit în tavă timp de 10-15 minute și apoi se scot dezlipind marginile ușor cu un cuțit. Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Salată cu spanac și căpșuni
Ingrediente:
- 1 kilogram de pulpe de pui dezosate și fără piele
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță de cimbru uscat
- ½ linguriță piper măcinat
- 8 căni de spanac baby
- 2 căni de căpșuni feliate
- ¼ cană brânză feta (Opțional)
- ¼ cana nuci prăjite tocate
- 6 linguri sos vinaigrette (ulei de măsline, oțet și condimente)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Tapetează tava de copt cu folie sau hârtie de copt. Pune puiul pe foaia de copt pregătită. Se presară peste tot cu sare, cimbru și piper. Se întoarce puiul când se rumenește și acesta ar trebui să fie gata în 15-17 minute. Lăsați-l deoparte să se răcească, apoi tăiați-l în bucăți mici. Împărțiți spanacul în 4 recipiente cu capac cu o singură porție (2 căni fiecare). Acoperiți fiecare cu un sfert din puiul tăiat felii, 1/2 cană de căpșuni feliate, 1 lingură feta (dacă se folosește) și 1 lingură de nuci. Sigilați recipientele pentru salată și lăsați-le la frigider până la 4 zile. Sosul vinaigrette poate fi ținut la frigider 5 zile după preparare. Adăugați-l înainte de fiecare servire. Iată așa ați reușit să aveți câte o salată la prânz timp de patru zile.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024