Igiena alimentatiei

Articole alese pentru tine

Cu alimentele la microscop
Cu alimentele la microscop
Cinci alimente de care trebuie sa te feresti
Cinci alimente de care trebuie sa te feresti
Grasimile alimentare
Grasimile alimentare

Lipidele sau grasimile din alimente au un rol energetic important, dar si un rol fundamental in compozitia membranei celulare, a nucleului celulei si ..

Erori de alimentatie (II)
Erori de alimentatie (II)

Exista foarte putine domenii in care toata lumea este super specializata si unul dintre ele este cel al dietelor de slabit. Informatia aparuta in medi..

Nelipsitele probleme… digestive
Nelipsitele probleme… digestive

Cu totii ne confruntam cu ele mai devreme sau mai tarziu, dar care sunt cauzele, cum sa le prevenim? Cum sa ne tratam? Traim o viata in ritm alert, n..

Lantul frigului la produsele alimentare
Lantul frigului la produsele alimentare

Lantul frigului semnifica mentinerea alimentelor la temperaturi scazute, fapt ce permite conservarea calitatilor nutritionale si organoleptice si past..

Din misterele aditivilor alimentari
Din misterele aditivilor alimentari

Aditivii alimentari sunt parte a multora dintre produsele alimentare pe care noi le consumam in fiecare zi. Ei le ajuta sa nu se deterioreze foarte re..

Etichetarea produselor alimentare
Etichetarea produselor alimentare

Etichetele produselor alimentare nu au doar rol decorativ, ele trebuie sa contina informatii exacte. Daca acestea sunt incorecte, consecintele ar pute..

Prajirea alimentelor – mai mult gust, mai putine nutrimente
Prajirea alimentelor – mai mult gust, mai putine nutrimente

Auzim la tot pasul ca prajirea alimentelor este cel mai nociv mod de a gati, indiferent de tipul mancarii. In “Slab sau Gras” vom vorbi de..

Viata cu aroma de cola
Viata cu aroma de cola

Bauturile racoritoare sunt printre produsele al caror consum a crescut la un nivel urias in secolul XX. Traditionalele limonade, siropurile, sifonul a..