Ilinca Vandici: „Nu ii refuz organismului meu absolut nimic. Secretul consta in cantitate”
Se spune ca frumusetea vine din interior si ca este amplificata din exterior, iar Ilinca Vandici demonstreaza intocmai acest fapt. Are un stil de viata echilibrat din toate punctele de vedere, reguli sanatoase, un suflet bun si o vorba calda, atuuri ce o transforma intr-un exemplu de urmat si o fac indragita de toate generatiile.
01.04.2016
Timp estimat de citire:
5 minute, 7 secundeAm stat de vorba cu vedeta Kanal D si am descoperit o parte din secretele care o plaseaza in topul celor mai frumoase femei din Romania.
Slab sau Gras: Arati extraordinar. Cat la suta este genetic si cat la suta este munca?
Ilinca Vandici: Iti multumesc pentru aprecieri! In momentul de fata, cred ca balanta este echilibrata, 50/50, din punctul meu de vedere! Pana la un anumit moment, m-am putut lauda cu gena buna mostenita, fara a face vreun efort considerabil din punct de vedere alimentar sau fizic. Insa, de cativa ani, nu ma mai pot baza doar pe asta si atunci imbunatatesc si mentin aspectele genetice printr-un stil de viata sanatos, ce tine de o alimentatie cat se poate de corecta si, evident, de orele de sport pe care le urmez cu sfintenie!
Care consideri ca sunt atuurile de baza ale unei femei? Pe ce anume ar trebui sa puna accentul o femeie care isi acorda respect?
Mi-e greu sa vorbesc la modul general, asta pentru ca lucrurile s-au schimbat enorm in ultimul timp, iar principiile mele si conceptia sanatoasa despre viata imi par usor prafuite in comparatie cu starea generala a vietii. Daca particularizam, prin exemplul personal, eu pun accent tocmai pe respectul pe care il am fata de propria persoana. E important sa inveti sa te iubesti si sa te respecti ca femeie, pentru a reusi sa iti construiesti o viata frumoasa in acord cu ceea ce simte sufletul tau! Naturaletea si sinceritatea sunt, din nou, atuuri extrem de sanatoase, prin care imi mentin un psihic echilibrat.
Cum arata meniul tau intr-o zi normala?
Imi incep dimineata cu un iaurt degresat, amestecat cu seminte de in, canepa, tarate de ovaz, chiar si cateva felii de banana, sau cu o omleta din 2-3 albusuri cu marar, dovlecel, ardei. La pranz mananc carne sau peste cu salata sau legume la gratar, cateodata chiar paste integrale inainte cu 3 ore de antrenament, iar seara optez pentru o supa-crema de ciuperci/dovlecel/broccoli, o salata sau chiar sushi. In rest, doar apa plata si eventual un suc natural de morcov cu mar.
Nu ii refuz organismului meu absolut nimic, ii dau tot ce imi cere; insa secretul consta in cantitate. Daca gusti putin din orice ai pofta, nu ai de ce sa iti faci griji.
Exista alimente pe care le-ai eliminat definitiv din meniu?
Da, exista! Am renuntat la paine de vreo trei ani, la mezeluri, la sucuri acidulate si la tot ce inseamna junk-food. De ce? Pentru ca nu imi aduc niciun beneficiu, dar mai ales pentru ca vad cat de bine se simte organismul meu in urma eliminarii lor!
Nu gatesc foarte des, asta si pentru ca prefer alimentele cat mai aproape de starea lor naturala! Ma rasfat cu salate in care combin tot felul de ingrediente cu peste si carne la gratar.
Ai un sport preferat? Urmezi un program regulat de antrenamente? In ce consta?
Iubesc sportul in general, pentru plusurile pe care le aduce vietii si sanatatii noastre. Ma gasesti in sala de antrenament aproape in fiecare zi din saptamana sau, cel mai rar, de patru ori pe saptamana. Imi plac orele de Pump It, Bossu, Functional HIIT, Hidroryder, cycling, Pilates, yoga si le si urmez cu strictete!
Cand te gandesti la copilarie, care este gustul care iti vine in minte?
Pe langa toate bunatatile pe care le pregatea mama si lasand la o parte toate delicioasele prajituri cu care ne delecta, mie imi vine in minte gustul de macris! Abia asteptam sa vina primavara si sa il pot culege din gradina. Acum realizez de unde vine placerea de a manca orice leguma sau fruct de culoarea verde.
Ce parere ai despre stilul de viata vegetarian? Te-ai putea supune unui astfel de regim alimentar?
Ufff, imi e greu sa iti raspund! Eu ma declar carnivora! Am senzatia ca am nevoie zilnic de carne si atunci cred ca mi-ar fi imposibil sa renunt la ceva cu care rezonez si cu care corpul meu se simte confortabil. Ii admir pe cei care reusesc sa adopte acest stil de viata. Cred ca fiecare organism este construit diferit si ca fiecare are nevoie de altceva pentru a exista, iar eu accept asta!
Nu fortez limitele, nu imi doresc sa obtin ceva doar pentru ca e la moda sau am auzit ca „face bine”. Prefer sa imi ascult organismul, sa ii dau ceea ce imi cere.
Daca ti s-ar cere sa te ingrasi pentru un anumit proiect, cum ai reactiona?
As lua propunerea ca pe o provocare de a reusi sa imi controlez corpul si viata. Sa te ingrasi nu e greu deloc, insa daca vrei sa te ingrasi sanatos si sa slabesti la fel, atunci e mai dificil. Cred ca ar fi o provocare memorabila si cred ca, dupa o astfel de incercare, as deveni si mai puternica, mi-as cunoaste si mai bine corpul si limitele.
Unde vei petrece sarbatorile pascale anul acesta?
Probabil ca in Bucuresti sau la munte. Inca nu am stabilit exact, dar am deja cateva angajamente pentru perioada respectiva si nu am cum sa beneficiez de o vacanta mai lunga de 2-3 zile.
Care este preparatul culinar care nu-ti lipseste de pe masa de Paste?
Carnea de miel asezonata cu sos de hrean cu lapte. Fara aceste preparate, nu simt ca e sarbatoare.
Ilinca… pe scurt
Motto-ul meu este… Ce nu te doboara te face mai puternic!
Dimineata incepe cu… un zambet!
Sunt dependenta de… oameni!
In copilarie, porecla mea era… Ily.
Daca as fi invizibila pentru o zi, as… intra in laboratoarele secrete ale oamenilor de stiinta si le-as fura leacurile pentru tratarea tuturor bolilor secolului, pentru a le da oamenilor!
As face orice sa… il mai am pe tata alaturi de mine, macar o zi.
Interviu: Madalina Manole
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020