Imunitatea din farfurie – interviu dr. Alina Epure (Video)
Legătura dintre alimentație și sistemul imunitar este profundă și complexă. Alimentele pe care le consumăm au un impact semnificativ asupra modului în care funcționează sistemul nostru imunitar. O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli.
01.02.2024
Timp estimat de citire:
0 minute, 58 secundeO dietă bogată în nutrienți esențiali precum vitaminele (A, C, D, E, și B complex), mineralele (cum ar fi zincul, fierul, seleniul) și acizii grași esențiali (omega-3 și omega-6) este esențială pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar. Acești nutrienți sunt implicați în producția și funcționarea celulelor imunitare.
Fructele și legumele colorate sunt surse bogate de antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și carotenoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ.
Fibrele alimentare din fructe, legume și cereale integrale sunt importante pentru sănătatea intestinelor și pentru menținerea unui microbiom intestinal sănătos. Un microbiom echilibrat poate contribui la funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Am discutat mai multe despre imunitate si legatura acesteia cu alimentatia cu Dr. Alina Epure, doctor în medicină, consultant nutriționist, health coach practitioner, www.nutribalance.ro.
Alimente care conțin vitamina A (surse vegetale și animale)
18.11.2024