Incepe Festivalul Gustului Romanesc: chef Scarlatescu va gati o tona de magiun!
Intre 5 si 8 octombrie, Piata Ovidiu din Constanta, va gazdui Festivalul Gustului Romanesc, o manifestare gastronomica unica, in care traditii culinare din mai multe regiuni istorice ale Romaniei vor fi aduse in fata publicului.
04.10.2017
Timp estimat de citire:
2 minute, 6 secundeSfarsitul de saptamana vine cu multe surprize pentru cei care vor ajunge la Constanta. Timp de 4 zile, Festivalul Gustului Romanesc va pune la dispozitia oaspetilor sai preparate romanesti, a caror retete chef Catalin Scarlatescu le-a redescoperit si invatat in drumurile sale prin tara chiar de la localnici. Mai mult, in calitate de gaza a evenimentului, celebrul bucatar nu numai ca va gati personal, dar si-a propus sa-i rasfete pe vizitatori cu magiun pregatit la fata locului chiar de el. „Anul asta, la prima editie a acestui festival, vreau sa pregatesc in piata o tona de magiun proaspat si imbietor. Ceaunele sunt pregatite, la fel si prunele, asa ca toti cei care ne vor vizita in aceste 4 zile in Piata Ovidiu ar face bine sa-si aduca la ei recipiente in care sa primeasca magiun facut de mine”, precizeaza simpaticul chef.
De la retete traditionale la burgeri moderni
Corturi cu design specific diferitelor regiuni ale tarii, carnati de casa, pastrav din apele noastre, dar si preparate romanesti gatite in cele mai autentice moduri, precum si un strop de accente moderne aduse de celebrii burgeri ai lui chef Scarlatescu, toate acestea se vor regasi pe mesele Festivalului Gustului Romanesc. „Din dragoste pentru traditie, asa am pornit acest proiect”, spune chef Catalin, „pe care mi-ar placea la anul sa il duc in toata tara, intr-o prima caravana a gusutului romanesc. Asa ca va astept pe toti, cu mic, cu mare, sa mancam si sa ne bucuram impreuna!”
De la munte pan’ la mare, bucate extraordinare
Gurmanzii vor avea ocazia sa se rasfete cu bunatati traditionale ale ciobanilor, la preparate culese de la romani din Moldova, Transilvania sau Maramures, la delicatese din Dobrogea, mancaruri celebre din Banat, Bucovina si Oltenia si specialitati consacrate din Muntenia. „Sunt fascinat de tot ce inseamna Romania si nu ratez nicio ocazie de a strabate tara asta minunata in cautare de mancare fabuloasa. In Dobrogea am descoperit niste doamne cu maini absolut miraculoase, care intind niste foi de placinte cat patul, in Maramures am gatit la foc cu batranii satului care mi-au aratat secretele lor, la stana am mancat cel mai gustos bulz din viata mea. Romania e cu adevarat fabuloasa, iar mancarea noastra merita sa fie readusa pe mesele orasenilor. Asa a luat nastere ideea acestui festival, in care printesa va fi mancarea noastra”, marturiseste chef Scarlatescu.
Natalia Talmacec
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024